El Consell perfila la reactivació social i econòmica de Castelló a partir de maig

Sanitat mantindrà reunions amb els sectors més afectats abans de l’última Mesa Interdepartamental prèvia a la possible fi de l’estat d’alarma

El Consell perfila la reactivació social i econòmica de Castelló a partir de maig

Després de les declaracions de Pedro Sánchez, president del Govern, de la voluntat d’alçar l’estat d’alarma el 9 de maig, les comunitats autònomes han continuat avançant en el seu pla de desescalada. A partir d’aquest dilluns, la Comunitat Valenciana flexibilitzarà les reunions socials amb un petit avanç durant dues setmanes, però abril serà clau en el disseny de la reactivació social i econòmica que podria començar al maig.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ho deixava clar ahir en la roda de premsa després de la reunió de la Mesa Interdepartamental. “Vull enviar un missatge de convicció: per als valencians i valencianes, el pitjor de la pandèmia ja ha passat i l’eixida d’aquesta situació requereix una gestió rigorosa i la màxima responsabilitat”. Va destacar la disminució de la incidència, el lideratge en l’administració de vacunes, la caiguda d’hospitalitzacions per COVID i, especialment, la de la mortalitat.

Davant aquest escenari favorable, Puig va reiterar la responsabilitat i no abaixar la guàrdia com a millors vacunes en l’actual context, ja que queda per veure com han impactat les vacances de Setmana Santa i Pasqua. Però si les dades continuen amb la tendència, es farà un pas més que podria ser previ a l’alçament de l’estat d’alarma del 9 de maig. “No prolongarem les restriccions ni un dia més del necessari”, va insistir.

El cap del Consell ha avançat que el pròxim 22 d’abril es tornarà a reunir la Mesa Interdepartamental per a analitzar l‘aplicació de les últimes mesures: s’amplien les reunions socials de 4 a 6 en espais públics, es permeten reunions socials en espais privats amb dos nuclis de convivents i es flexibilitzen les visites de les residències. Aquestes novetats i les mesures prorrogades estaran vigents des del dilluns 12 fins al 25 d’abril.

Però fins llavors, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, anirà mantenint reunions amb els diferents sectors afectats, segons ha explicat el president. A més, ha concretat que el 4 de maig es mantindrà una nova reunió de la Mesa Interdepartamental, “l’última abans de la fi de l’estat d’alarma”.

Obrir fronteres abans del 9 de maig

A més d’avançar detalls sobre les pròximes reunions del Consell per a planificar mesures de flexibilització i contenció, Puig ha confirmat que podria alçar-se el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana abans que decaiga l’estat d’alarma el 9 de maig.

Tot això si l’Executiu continua avant amb el seu objectiu de no prorrogar aquesta mesura i si la situació de la pandèmia ho permet. Per això, ha demanat “responsabilitat” i “prudència màxima”, a l’espera de finalitzar les vacances de Pasqua i poder analitzar l’evolució de la pandèmia en aquestes quasi dues setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari