La Conselleria d'Habitatge inverteix 3,34 milions d'euros a rehabilitar quasi 80 habitatges de la província amb el Pla Recuperem Llars

A través de’Recuperem Llars’ la Generalitat subvenciona la rehabilitació d’habitatges i edificis d’entitats locals per a destinar-los a lloguer social

La Conselleria d'Habitatge inverteix 3,34 milions d'euros a rehabilitar quasi 80 habitatges de la província amb el Pla Recuperem Llars
03/01/2022 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica subvencionarà la rehabilitació de 153 habitatges situats en 41 municipis de la Comunitat Valenciana per un import de 6.400.000 euros.

Es tracta d’actuacions previstes en el Pla Recuperem Llars, que promou la direcció general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica a fi de rehabilitar habitatges o edificis d’entitats locals per a destinar-los a habitatges de lloguer amb finalitats socials.

La secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, ha destacat “la importància d’aquesta línia que s’ha incrementat en 5 milions d’euros respecte a la inicial que estava prevista amb 1,4 milions, la qual cosa ha permés aconseguir més de 150 actuacions subvencionables”.

Soto ha explicat la singularitat del Pla Recuperem Llars que permet “que habitatges municipals en desús es puguen adequar a les condicions d’habitabilitat necessàries per al seu ús. A més, això permet als municipis recuperar l’oferta d’habitatges amb finalitats socials, prioritàriament en municipis amenaçats de despoblament”.

Al fil de l’explicat per Laura Soto, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha afegit que “recuperar habitatges també pot simultàniament satisfer la necessitat de conservació d’aquests nuclis poblacionals empobrits i atraure nova població”.

Es beneficien 21 municipis de Castelló, 14 de València i 6 d’Alacant

En la convocatòria de 2021 s’han tramitat 82 sol·licituds, sent desestimades 10 d’elles. Dels 72 expedients resolts, per províncies: 32 corresponen a Castelló per un import de 3.340.000 euros i que beneficiaran a 78 habitatges. A la província de València es destinaran 31 ajudes per un valor de 2.260.000 i que repercutiran en 52 habitatges. Mentre que a la província d’Alacant són 9 els expedients resolts, per un valor de 800.000 euros que aniran destinats a 23 habitatges.

Per a la baremació de les sol·licituds s’han aplicat sis criteris prioritzant aquelles sol·licituds que vinguen de municipis amb menor nombre d’habitants i en risc de despoblació, i també les procedents d’actuacions de rehabilitació d’edificis o habitatges situats en àrees degradades o vulnerables.

Les actuacions que se subvencionaran estan dirigides a l’adequació de l’habitatge o immoble; a obres de rehabilitació, ampliació o adequació destinada a aconseguir les degudes condicions d’habitabilitat; qualsevol intervenció destinada a millorar elements comuns en el cas de tractar-se d’una rehabilitació d’un edifici complet; i l’adquisició de l’immoble prèvia a la seua rehabilitació.

Els habitatges o els edificis que s’han acollit al Pla haurien de tindre una antiguitat superior a 30 anys i les obres no podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes. El termini per a executar les obres de rehabilitació no podrà excedir de 18 mesos i en el cas que termini fora major, s’haurà de justificar.

El cost de les actuacions subvencionables se situa en un màxim de 50.000 euros per habitatge. Així mateix, es correspondrà amb el valor de compra de l’immoble sense sobrepassar 200 euros/metre quadrat de superfície construïda d’habitatge, fins a un màxim de 20.000 euros per habitatge resultant de la rehabilitació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari