La Diputació s'alia amb l'UJI i finança amb 25.000 euros l'Observatori Provincial del Clima

La Diputació s'alia amb l'UJI i finança amb 25.000 euros l'Observatori Provincial del Clima
18/10/2020 -

La Diputació de Castelló signarà un conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I per a finançar en 2020 amb 25.000 euros l’Observatori Provincial del Clima i el sosteniment de l’Estació de Climatologia aplicada. Segons ha explicat el president de la corporació provincial, José Martí, «es tracta d’una aliança necessària entre dues institucions que estan cridades a treballar conjuntament i anar de la mà en un assumpte de vital importància com l’estudi de la relació existent entre el procés de canvi climàtic i els seus efectes sobre els recursos hídrics disponibles a la província».

Martí adverteix que «cada dia resulta més necessària» la col·laboració entre les entitats polítiques i el món del saber «per a afrontar els reptes pendents de la societat, entre ells, el de posar fre al procés de canvi climàtic i garantir la suficiència de recursos hídrics a la província de Castelló».

El president ha recordat que «el canvi climàtic no és una broma» i que «resulta obligat actuar, fer el que estiga a les nostres mans per a evitar futures catàstrofes».

«També hem de garantir l’existència d’aigua de qualitat, per a tots i per sempre perquè, en cas contrari, les possibilitats de desenvolupament i creixement econòmic de la nostra província quedarien en dubte». En aquest sentit, opina que «és fonamental l’aplicació de polítiques audaces que permeten el consum d’aigua procedent de les dessalinitzadores de Moncofa i Cabanes-Oropesa en qualsevol punt de la província».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari