La Diputació de Castelló i Salut i Comunitat s'alien per a donar oportunitats formatives i laborals a les víctimes de l'esclavitud sexual

Patricia Puerta dona el seu recolzament al projecte perquè dona eixida «a la situació d’abús en la que viuen i puguen reconstruir les seues vides amb dignitat»

La Diputació de Castelló i Salut i Comunitat s'alien per a donar oportunitats formatives i laborals a les víctimes de l'esclavitud sexual
18/03/2021 -

La Diputació de Castelló i la Fundació Salut i Comunitat combinaran forces aquest 2021 per a donar una nova oportunitat social i laboral a les dones que exerceixen la prostitució a les comarques castellonenques. Aquesta aliança es formalitzarà amb la signatura d’un conveni valorat en 30.000 euros que reforçarà el desplegament del programa ‘IMMA’ (acrònim de ‘Inclusión de Mujeres Mediante Acompañamiento’).

Segons ha avançat la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, aquest projecte treballarà a peu de camp amb les dones que exerceixen la prostitució «perquè puguen eixir de la situació d’abús en la que viuen i puguen reconstruir les seues vides amb total dignitat i seguretat».

Puerta ha puntualitzat que aquest conveni dotarà l’entitat de recursos suficients per a adaptar les seues instal·lacions de la capital de la Plana a les exigències del programa ‘IMMA’.

Pel que fa als detalls del projecte, la vicepresidenta ha explicat les accions es centraran a proveir de formació de qualitat a les víctimes -en part migrants sense papers- i en l’assessorament i l’acompanyament necessaris perquè deixen de sentir-se apartades de la societat i troben noves oportunitats laborals que les allunyen de la pobresa i l’exclusió social. «Hem de guiar a les dones al fet que regularitzen la seua situació perquè tinguen accés a la sanitat i al sistema de protecció social per tal de tallar de soca-rel amb la situació de dependència que viuen amb el treball sexual», ha afegit.

Les actuacions es desenvoluparan en punts on s’ha detectat una forta presència de dones en situació de prostitució. L’estimació inicial és que se’n beneficiaran 340 dones de forma directa a les àrees de Castelló-Almassora, Moncofa i Benicarló-Vinaròs.

El programa inclou alhora un servei d’atenció psicològica per l’evidència de la necessitat de reforçar la salut mental de les dones «per a ajudar-les a consolidar la seua autoestima i que vegen que són capaces d’abandonar aquesta situació per una altra més pròspera i estable». Puerta ha puntualitzat que ‘IMMA’ també servirà de pont amb els sistemes de protecció social, sanitària i judicial.

La responsable provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, ha tancat aquesta setmana bona part dels detalls de la col·laboració amb la directora del projecte i representant de la Fundació, Belén Sánchez. En pròximes dates es subscriurà l’acord definitiu.

TAMBÉ CONTRA ELS PROBLEMES D’ADDICCIÓ

Dintre d’aquesta assignació també s’adaptaran espais per a millorar el servei d’atenció sociosanitària que es presta al Centre d’Intervenció de baixa Exigència (CIBE Castelló) a les persones en situació de sense sostre amb problemes de drogodependència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari