La Diputació dona suport al consorci d'Aigües de la Plana en defensa de la gestió hídrica global i eficient

La Diputació dona suport al consorci d'Aigües de la Plana en defensa de la gestió hídrica global i eficient
09/06/2021 -

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha assistit hui a la Junta de Govern del consorci d’Aigües de la Plana en representació de la Diputació de Castelló, que ha estat convocada a la sessió com a convidada externa. Garcia ha traslladat el suport de la institució provincial al manifest del consorci en defensa de gestió conjunta, eficient i sostenible dels recursos hídrics de la zona.

En aquest sentit, Garcia compartix amb els representants del consorci que «les dessaladores són recursos estratègics que han de complementar l’aprofitament dels aqüífers sense que això implique una pèrdua de drets d’aigua per als municipis». En el cas de la instal·lació de Moncofa, sostenen que «el seu ús ha d’estar regulat pel consorci d’Aigües de la Plana i pel futur consorci provincial, tal com marca el Pla Director de l’Aigua de la Diputació de Castelló».

Garcia ha recordat també que l’ens provincial va aprovar una Declaració Institucional, per unanimitat de tots els grups polítics amb representació, en la qual demanava la connexió de la dessaladora de Moncofa amb la xarxa del consorci d’Aigües de la Plana, «enfront de les connexions individuals municipi a municipi que proposa ara la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb localitats com Nules, Xilxes o la mateixa Moncofa». «La Diputació estarà al costat dels municipis i del consorci per a garantir una gestió global de l’aigua i un subministrament just per a la població», ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari