La Diputació aprovarà la setmana vinent l'aportació d'11,2 milions al Fons de Cooperació Municipal

La Diputació aprovarà la setmana vinent l'aportació d'11,2 milions al Fons de Cooperació Municipal
12/04/2021 -

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló aprovarà el dimarts 20 d’abril l’aportació d’11,2 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. Una vegada superat aquest tràmit administratiu, la institució provincial estarà en condicions de realitzar de manera immediata les transferències que corresponents a cadascun dels 135 municipis de la província. Així ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha manifestat que “estem davant una notícia de gran importància que permetrà que per aquesta via els ajuntaments de la província es repartisquen la quantitat de 16,8 milions d’euros, que són el resultat de sumar els 5,6 milions que aporta la Generalitat Valenciana i els 11,2 que abona la Diputació de Castelló, que en un moment excepcional i històric opta per activar un pressupost excepcional i històric”.

El president ha recordat que “la Diputació del canvi va decidir adherir-se per primera vegada en 2020 al Fons de Cooperació Municipal, aportant la mateixa quantitat que la Generalitat Valenciana, i que en 2021 ha anat un pas més enllà per a aportar just el doble, donada l’excepcionalitat del moment: 11,2 milions d’euros”.

Una mesura sense precedents que es produeix després que en el ple extraordinari celebrat el passat 11 de març s’incorporaren al pressupost #ReactivemCastelló de 2021 romanents per valor de 15,7 milions d’euros, elevant els comptes de la institució dels 168,3 milions d’euros inicials a 184 milions d’euros.

Aposta municipalista

Martí subratlla que estem “davant una aposta clarament municipalista de la Diputació, que transferirà de manera directa al voltant de 50 milions d’euros amb l’activació de línies d’ajudes pròpies enfront de la Covid-19 i d’una altra índole; l’assumpció del cost dels serveis socials dels xicotets pobles i les aportacions als fons autonòmics impulsats per la Generalitat”.

El president ha finalitzat dient que “som l’ajuntament d’ajuntaments i, per tant, volem estar al costat de tots ells, especialment al costat dels més xicotets. Ho diu la nostra filosofia i ho vam demostrar amb els fets perquè enguany els ajuntaments de menys de 20.000 habitants rebran 24 milions més que en 2019”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari