La Diputació aposta per una utilització sostenible del Mediterrani i els seus recursos per a complir l'Agenda 2030

La Diputació aposta per una utilització sostenible del Mediterrani i els seus recursos per a complir l'Agenda 2030
22/02/2022 -

El president de la Diputació, José Martí, proposa als ajuntaments del litoral de la província que se sumen a la campanya de ‘Platges sense fum’ per a evitar els abocaments de burilles i filtres que mediambientalment resulten molt nocius. També impel·leix a les corporacions locals a realitzar un control exhaustiu i eficient de les aigües residuals que acaben en la mar i a disposar d’un pla de contingència davant possibles successos de contaminació que afecten o puguen afectar l’àmbit territorial d’una entitat local costanera.

El president ha realitzat aquestes manifestacions després de la celebració de tres jornades de presentació presencial als ajuntaments de la guia pràctica editada per la Diputació per a l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marca la de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Martí explica que la voluntat de l’equip de govern de la Diputació progressista de Castelló d’impulsar polítiques que ajuden a conservar i fer una utilització sostenible de la Mar Mediterrània i els seus recursos marins concorda amb l’ODS número 14. Per això, té la intenció d’involucrar en aquesta tasca a les administracions locals afectades «perquè entre tots hem d’aconseguir les metes que es recullen en aquest ODS, com la reducció de la contaminació marina, la bona gestió dels ecosistemes marins i costaners, la regulació de l’explotació pesquera i el combat de la pesca il·legal i la pesca excessiva».

El president també es mostra partidari de la realització de campanyes de comunicació i sensibilització destacant la importància de la preservació de l’hàbitat marí.

Mar lliure de plàstics

Martí ha assenyalat que la Diputació ja està fent passos en la línia que marca l’ODS 14, raó per la qual s’ha subvencionat amb 20.000 euros a la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló per a la realització de labors de recollida de plàstics en la mar i de conscienciació sobre la importància del reciclatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari