La Diputació augmentarà un 20% la partida per a manteniment de camins, fins als 916.000 euros

La Diputació augmentarà un 20% la partida per a manteniment de camins, fins als 916.000 euros
13/03/2021 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat que la incorporació de 15,7 milions d’euros al pressupost #ReactivemCastelló de 2021 permetrà incrementar en un 20% el contracte de manteniment i reposició de camins i pistes rurals en municipis de menys de 5.000 habitants, que executa l’àrea de Parc Mòbil sota la direcció del diputat provincial, Abel Ibáñez. D’aquesta manera, la consignació anual de 764.000 euros del període 2018-2020 s’incrementarà en 152.000 euros per a aconseguir en el present exercici la xifra de 916.000 euros. Segons ha explicat el mateix Martí, “es tracta d’una inversió històrica que suposa un increment del 43,5% de la quantitat assignada a cadascun d’aquests pobles, que fa dos anys se situava en 4.600 euros i en 2021 passarà a ser de 6.600 euros”.

El president ha posat en relleu “la importància d’aquesta partida, que està directament relacionada amb el benestar i la seguretat de les persones que resideixen en els xicotets municipis de la província”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “el Parc Mòbil realitza una encomiable labor de gestió direcció i control, que es materialitza amb l’acció de les dues empreses contractades per a la neteja, desbrossament, arranjament i reasfaltatge de camins i pistes rurals, decisiva en cas d’incendi forestal perquè permet que els equips d’extinció es puguen desplaçar amb la major celeritat possible, minimitzant els riscos”. A més, afegeix que “són vies que també s’utilitzen per a realitzar desplaçaments en automòbil entre municipis pròxims”, raó per la qual “resulta imprescindible que el ferm present un òptim estat per a evitar que els conductors es vegen obligats a posar en risc la seua integritat i la dels seus acompanyants, o a recórrer a altres trajectes més llargs, que en alguns casos comporten marrades de fins a 15 quilòmetres”. La Diputació de Castelló costeja aquest tipus d’actuacions “per a fer costat als ajuntaments dels xicotets pobles que, per la seua modèstia pressupostària, no estan en condicions d’assumir els costos que implica la contractació de maquinària”.

Martí ha assenyalat que l’ampliació del pressupost del Parc Mòbil “va en la línia de les polítiques que impulsa la nova Diputació progressista de Castelló, que es caracteritza per l’adopció de decisions que contribuïsquen a millorar la quantitat i la qualitat dels serveis que es presten en l’àmbit rural, amb l’objectiu final de fixar o atraure població al territori”.

És important recordar que el ple de la Diputació va aprovar dijous passat per unanimitat la proposta de l’equip de govern d’augmentar el pressupost de #ReactivemCastelló de 2021 en 15,7 milions d’euros, fins a situar-lo en 184 milions d’euros. Són uns comptes públics “excepcionals i històriques per a un moment excepcional i històric, en el qual el principal objectiu és el de propiciar la recuperació i la reactivació de l’economia de les comarques de Castelló”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari