La Diputació activarà en març el nou sistema de finançament dels serveis socials municipals amb la signatura dels primers contractes-programa

La institució transferirà als pobles 4,2 milions d’euros per a costejar els equips base i les polítiques d’emergència

La Diputació activarà en març el nou sistema de finançament dels serveis socials municipals amb la signatura dels primers contractes-programa
22/02/2021 -

La vicepresidenta de la Diputació i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha reunit aquest dilluns a més de 60 alcaldes i alcaldesses de la província per a informar-los sobre els últims avanços en el procediment d’implantació del nou sistema de finançament dels serveis socials municipals.

Puerta ha avançat que a partir del mes de març es començaran a aprovar els primers contractes-programa amb els ajuntaments, amb els quals establirà un nou model de relació entre les entitats locals i la Diputació: a partir d’ara la institució provincial garantirà el finançament dels serveis socials per un període de quatre anys condicionat al compliment d’objectius. El pressupost reservat per als municipis ascendeix aquest 2021 a 4,2 milions d’euros.

Amb les primeres signatures tan a prop “podem dir que complim amb el nostre compromís d’assumir el càrrec del cost de les prestacions d’emergència i la plantilla dels equips base dels municipis xicotets”, ha assegurat Puerta.

La titular de l’àrea de Benestar ha explicat que la major part dels municipis comptaran ja en 2021 amb aquest nou sistema de finançament. Els que quedaran momentàniament fora, encara que es garantirà el seu finançament íntegre, seran aquells que encara no s’han mancomunat en àrees bàsiques d’atenció, tal com marca el decret de mapificació. Puerta ha informat que deuran fer-ho abans que s’acabe el present any.

PAGAMENT RETROACTIU A 1 DE GENER

Una vegada se subscriguen els contractes-programa es farà la transferència als ajuntaments de la primera anualitat amb retroactivitat a 1 de gener de 2021, a fi de garantir des d’aquest mateix any el finançament íntegre dels serveis d’atenció primària.

CANVI DE RUMB EN ELS SERVEIS SOCIALS PROVINCIALS

La vicepresidenta ha lloat el canvi de rumb que estan experimentant els serveis socials a la província gràcies a la implicació de la ‘Nova Diputació’ i la col·laboració de la Generalitat Valenciana. “L’objectiu no és un altre que tots els pobles disposen de les mateixes prestacions que les localitats amb major població”.

Per a Puerta, amb la introducció dels contracte-programa es millorarà qualitativament i quantitativament l’atenció a la ciutadania en passar de plans anuals a pluriennals. “A partir d’ara tindrem uns objectius i unes prioritats clares i uns recursos assegurats a quatre anys vista, la qual cosa permetrà fer seguiments exhaustius de les polítiques i aplicar canvis o millores sempre que es crega convenient”. A més “també donarem solució al problema de la temporalitat laboral de les plantilles, que a partir d’ara tindran assegurada la seua estabilitat laboral durant un quadrienni”. “Això anirà directament lligat a una millora de la qualitat del servei perquè s’acabarà amb els canvis de personal i de metodologies any rere any”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari