La Diputació aprova avançaments de tresoreria de 56,4 milions d'euros per a 77 ajuntaments

La Diputació aprova avançaments de tresoreria de 56,4 milions d'euros per a 77 ajuntaments
11/01/2021 -

El president José Martí ha anunciat la decisió de la ‘Nova Diputació’ d’activar aquesta mateixa setmana avançaments de tresoreria per valor de 56,4 milions d’euros per a dotar de liquiditat als 77 ajuntaments de la província de Castelló que s’han acollit a aquesta fórmula de finançament. La xifra representa un increment de més de 3 milions d’euros respecte a 2020, d’11 milions d’euros respecte a 2019 i de 21 milions d’euros respecte a 2016. Es dóna la circumstància que que la institució provincial ha decidit avançar el 100% de les quantitats sol·licitades pels municipis.

Martí ha explicat que “en la Diputació hem fet un esforç sense precedents” perquè “el nostre objectiu és el de contribuir al fet que els ajuntaments tinguen la major liquiditat possible, màximament en una situació tan complicada com l’actual, en la qual continuen atenent des de la primera línia a totes les persones afectades per la crisi generada per la pandèmia covid”. Un esforç que “guarda relació amb la voluntat municipalista de l’actual equip de govern progressista i amb el nostre convenciment que els ajuntaments són fonamentals per a la reactivació econòmica de la província de Castelló”.

En semblants termes s’ha expressat el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, qui ha recordat que “demostrem amb fets que creem en la majoria d’edat dels ajuntaments i en la seua capacitat de prendre bones decisions”. Agustí ha explicat que el recurs als anticipis de tresoreria és la fórmula habitual que utilitza la institució per a avançar fons als ajuntaments que tenen delegada en la Diputació la recaptació dels seus impostos municipals, una injecció econòmica de la qual poden fer ús encara que no s’haja cursat el cobrament de les taxes als contribuents. Els decrets de pagament s’han posat a la signatura hui “amb l’objectiu que les primeres transferències, que superaran els 48 milions d’euros, es puguen realitzar aquesta mateixa setmana”. Les quantitats restants es completaran en altres tres pagaments programats per als mesos de febrer, març i abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari