La Diputació consensua 9 taules de diàleg amb representants de la societat per a impulsar mesures de reactivació econòmica de la província

El presidente, José Martí, destaca las aportaciones de las cuatro formaciones políticas “para comenzar a trabajar de inmediato en las actuaciones prioritarias que palíen los efectos negativos de la pandemia”

La Diputació consensua 9 taules de diàleg amb representants de la societat per a impulsar mesures de reactivació econòmica de la província
29/04/2020 -

La Diputació de Castelló ha fet el primer pas dirigit a estudiar les actuacions prioritàries per a la recuperació econòmica i social de la província amb la posada en marxa de nou taules de diàleg en les quals, al costat dels grups polítics, comptarà amb els representants de la societat castellonenca “per a anar de la mà i definir les mesures que ens permeten pal·liar els efectes negatius de la COVID-19”.

José Martí, que ha presidit aquest migdia la Junta de Portaveus, ha tornat a insistir en dues paraules, “unitat i diàleg”, recalcant que “només caminant junts serem capaços de decidir què és el millor per als nostres ciutadans, que sens dubte esperen de tots nosaltres solucions i no discussions”.

Per al president de la Diputació, “són ja molts els passos que hem anat donant en aquestes sis llargues setmanes des que estem en estat d’alarma, però hui hem avançat de manera satisfactòria perquè hem sigut capaces de definir un pla de treball que, estic convençut, donarà els seus fruits”.

José Martí, en la seua intervenció en la Junta de Portaveus, ha desgranat totes les actuacions impulsades per la Diputació al març i abril, detallant també les constants reunions de treball, per videoconferència, amb els seus homòlegs de València, Toni Gaspar, i Alacant, Carlos Mazón, així com amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, diversos consellers i conselleres i representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, entre altres.

Després d’això, la Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat la creació de 9 taules de diàleg, una més que la que estava previst al principi en activar-se la del sector de la ciència i la innovació. “Hem establit les bases, però tots tenim clar que és un tema que, encara que ha de tindre ja una base definida, ha de ser flexible en el cas que es considere necessari”, explica José Martí.

En cadascuna d’aqueixes taules, al marge de la presència del president, hi haurà dos representants de cadascuna de les formacions polítiques de la Diputació, independentment del nombre de diputats que ostenta, per la qual cosa PSPV, Compromís, PP i Ciutadans comptaran cadascun amb dos diputats, els noms dels quals definiran els pròxims dies.

A partir de demà es contactarà amb els col·lectius amb els quals es volen comptar, amb l’objectiu de convocar a curt termini, en principis per a la setmana que ve, les primeres reunions de cadascuna de les 9 taules. “Volem que siguen un fòrum actiu, de propostes en positiu, on amb diàleg i iniciativa tots hem d’exposar la problemàtica de cadascun dels sectors i establir propostes que ens permeten ser eficients en les mesures a adoptar els pròxims mesos”, ha afegit José Martí.

Les 9 taules
1.- REPRESENTANTS SECTOR EMPRESARIAL
Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana/ Castelló. Cambra de Comerç de Castelló. Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics. (Ascer). Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (Anfecc). Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la indústria ceràmica (Asebec). Associació Provincial d’Empreses de la Construcció de Castelló. (Apecc). Associació Professional d’Exportadors de Fruita de la Província de Castelló (Asociex). Associació d’Empreses Químiques de la Comunitat Valenciana. Quimacova. Associació Empresarial Castellonenca de Transports de Mercaderies per Carretera. PortCastelló.

2. REPRESENTANTS PETITES I MITJANES EMPRESES I AUTÒNOMS
Castelló Confecomerç. Covaco Castelló. Associació de Treballadors Autònoms (ATA) Castelló. Associació joves empresaris mitjana i petita empresa (AJE) Castelló. Astrauto. Gremi de Provincial de Perruqueria.

3.- REPRESENTANTS SINDICALS
UGT, CCOO, CSIF, USO.

4. SECTOR AGRÍCOLA I RAMADER
Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (Fepac-Asaja). Unió Llauradors i Ramaders. Intercoop. Cooperatives Agro-Alimentàries de la Comunitat Valenciana. IGP Vins de Castelló. D.O. Carxofa de Benicarló. Confraria Provincial de Pescadors (Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Castelló i Borriana). Comité Agricultura Ecològica. Associació Fabricadores Formatge Comunitat Valenciana. Representants de ramaderia de lídia.

5. REPRESENTANTS SECTOR SOCIAL
Creu Roja,Càritas, Banc d’Aliments, Cocemfe, Associació Familiars Alzhéimer, Associació Espanyola contra el Càncer, Patim, Col•legi de Treballadors Socials.

6. REPRESENTANTS SECTOR CULTURAL I ESPORTIU
Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ (Avetid). Federació Provincial de Bandes de Música. Vicerectorat de Cultura de la Universitat Jaume I. Macvac. Fundació Caixa Castelló. Gremi de Llibreters. Trovam. Associació Valenciana d’Empreses Culturals i Oci Educatiu (Avecoe). Representants de les principals federacions esportives.

7. REPRESENTANTS GRANS CIUTATS
Alcaldesses i alcaldes dels 8 municipis de més de 20.000 habitants de la província.

8. REPRESENTANTS MUNICIPIS XICOTETS
Presidentes i presidents de les 8 mancomunitats existents a la província de Castelló. Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló (Fedetcas). Agrupacions de municipis.

9. SECTOR CIÈNCIA I INNOVACIÓ
Universitat Jaume I, Espaitec, CEEI Castelló, ITC, Associaciò d’Empreses Tecnològiques de Castellò (Xarxatec).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari