La Diputació demana per unanimitat que el Govern d'Espanya incloga les dessaladores en els fons europeus

Així mateix, s’ha aprovat una declaració institucional que reconeix la necessitat que la ciutat de Castelló compte amb instal·lacions dignes per a albergar els conservatoris

La Diputació demana per unanimitat que el Govern d'Espanya incloga les dessaladores en els fons europeus
23/03/2021 -

El ple de la Diputació corresponent al mes de març ha estat marcat pel consens entre els diferents grups polítics, en aprovar-se per unanimitat un total de 33 punts de l’ordre del dia, incloent-hi quatre declaracions institucionals i tres mocions.

En la primera de les declaracions institucionals s’ha acordat sol·licitar al Govern d’Espanya la inclusió en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022 d’una partida per a les dessaladores de Moncofa-Xilxes i Orpesa-Cabanes. En el text també s’insta l’executiu central a finançar amb els fons europeus de recuperació Next Generation EU la redacció del projecte i l’execució de l’obra de connexió entre la dessaladora de Moncofa-Xilxes i la conducció procedent del pou Les Pedroses d’Onda.

Les altres tres declaracions institucionals aprovades hui fan referència al compromís de la institució amb la defensa del dret a la llibertat d’expressió i la condemna de la violència; el suport a la creació d’una casa de parts en el context de les obres previstes d’ampliació de l’Hospital de la Plana i el reconeixement de la necessitat que la ciutat de Castelló compte amb unes instal·lacions dignes i adequades per a albergar els conservatoris de música i dansa, així com el respecte per l’autonomia de l’ajuntament per a determinar el lloc més adequat per a la seua ubicació.

#ReactivemEmpreses, AP-7 i plans de residus

En el capítol de mocions, s’ha aprovat per unanimitat que en les bases reguladores del Pla #ReactivemEmpreses, dotat amb cinc milions d’euros, els ajuntaments incloguen entre els beneficiaris als sectors hostaler i agroalimentari.

Igualment, amb el consens de tots els grups, s’ha donat llum verda a una moció en la qual se sol·licita que el Govern d’Espanya agilite l’aprovació i implantació dels nous accessos de l’AP-7 a Vila-real, Benicàssim i Vinaròs. A més, se sol·licita que es resolga el problema de la falta d’espai en les àrees de servei, augmentant les places d’aparcament per a camions en l’AP-7 i que de manera transitòria es permeta la utilització dels antics espais habilitats en l’N-340.

La tercera les mocions unànimes ha sigut per a instar la Diputació a l’elaboració d’una guia per a la redacció de plans locals de gestió de residus.

Consens i prudència

Abans d’alçar la sessió, José Martí, ha agraït als grups, i especialment als seus portaveus, “el nivell de col·laboració i consens aconseguit”. En aquest sentit, és important recordar que amb els acords de hui, des de la presa de possessió de l’actual corporació s’han aprovat per unanimitat 35 declaracions institucionals i 29 mocions.

El de hui ha sigut el primer ple presencial de 2021, una vegada que s’ha aconseguit reduir de forma molt notable els nivells de contagi del coronavirus. El president ha aprofitat la seua intervenció per a fer una crida a la ciutadania perquè actue amb prudència i responsabilitat de cara a les pròximes jornades festives de Setmana Santa.

Reaccions de l’equip de govern

Al final de la sessió plenària, els portaveus dels dos partits de l’equip de govern han realitzat una valoració d’aquesta. El socialista Santi Pérez ha considerat molt positiu el missatge d’acord i col·laboració que s’ha transmés al conjunt de la societat, defensant de manera unànime millores per a les dessaladores, els residus, l’autopista o l’Hospital de la Plana. Per això, anima a tots els grups “a continuar aprofundint per la senda del consens per a ser útils a la ciutadania, que espera que els partits estiguem a l’altura de les circumstàncies, i molt més, en temps de pandèmia i crisi”.

Per part seua, el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat de manera especial la declaració institucional referent a la connexió entre la dessaladora de Moncofa-Xilxes i el Consorci d’Aigües de la Plana. En aquest sentit, ha assenyalat que “necessitem que el Govern d’Espanya aposte decididament per aquest projecte per a donar utilitat a la inversió milionària realitzada en aquesta infraestructura, garantint el subministrament d’aigua i impulsant el desenvolupament industrial de l’entorn”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari