La Diputació elevarà a 168 milions d'euros el pressupost per a 2021 per a impulsar la reconstrucció de la província

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, destaca “el repte que tenim totes les forces política per a treballar de la mà i atendre les necessitats dels nostres municipis i de tots els castellonencs”

La Diputació elevarà a 168 milions d'euros el pressupost per a 2021 per a impulsar la reconstrucció de la província
27/11/2020 -

La Diputació de Castelló portarà a ple al desembre un pressupost per a 2021 ambiciós que superarà els 168 milions d’euros, una xifra que suposa un notable augment respecte a 2020, de més del 12 per cent, en comptabilitzar 20 milions d’euros més. “Estem parlant d’un pressupost històric per a un moment sens dubte extraordinari com és atendre les necessitats dels nostres municipis i dels nostres ciutadans en la complicada situació econòmica i social que ens ha tocat viure a causa de la pandèmia per la Covid-19”, destaca el president de la Diputació, José Martí.

Les línies generals del pressupost per a 2021, que avança aquests dies els últims tràmits, han sigut traslladades aquest matí als representants dels grups de l’oposició -Vicent Sales i Elena Vicente-Ruiz (PP) i Cristina Fernández (Ciudadanos- per part del president de la institució provincial, José Martí, qui ha estat acompanyat pel diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, i els portaveus dels dos grups que integren l’equip de govern: Santi Pérez (PSPV) i Ignasi Garcia (Compromís).

L’equip de govern, que ha mantingut diferents reunions amb l’oposició per a escoltar les seues propostes, mantindrà les grans línies de 2020, com el Pla 135, el Fons de Cooperació Municipal o el Fons per a Municipis Turístics. Al costat d’això, la gran novetat per a 2021 serà la creació, per un muntant total de deu milions d’euros, de dos plans Reactivem Castelló per als ajuntaments, un destinat a obres i un altre a ajudes per a les pimes i autònoms, que “suposarà reservar un important fons per a prioritzar les actuacions que necessiten els nostres municipis i, en definitiva, els ciutadans”, assenyala José Martí.

Tot això s’emmarca en el treball desenvolupat durant tot l’any per l’actual corporació provincial, que ha complit en aquest amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària “que ens ha marcat durant pràcticament tot l’any el Pla Econòmic Financer que hem hagut d’aplicar fins a novembre”, com recalca Santiago Agustí.

El diputat provincial d’Hisenda, en aquest sentit, ha posat en valor que les limitacions que ha marcat el Pla Econòmic Financer (PEF) “no han impedit que puguem posar en marxa els plans i fons necessaris per a atendre les necessitats dels municipis”. La Diputació de Castelló va haver d’aprovar al març un PEF pels incompliments de l’anterior equip de govern amb la regla de la despesa en 2019. Aquesta mesura va obligar a planificar un exercici econòmic en 2020 “amb limitacions i amb estrictes controls” que s’han aplicat tots aquests mesos.

Aquest compliment ha coincidit en el temps amb la decisió del Govern de suspendre les regles fiscals per al que queda d’enguany i 2021, la qual cosa permet a la Diputació no estar sotmesa, des de principis d’aquest mes de novembre, als objectius de dèficit, deute i despesa pública i haver pogut treballar així en un pressupost expansiu per al pròxim exercici econòmic, que superarà els 168 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari