La Diputació de Castelló és la primera de la Comunitat a sumar-se a la Xarxa de la Memòria Històrica que impulsa la FVMP

La Diputació de Castelló és la primera de la Comunitat a sumar-se a la Xarxa de la Memòria Històrica que impulsa la FVMP
26/02/2021 -

La Diputació de Castelló s’ha sumat a la Xarxa de Memòria Històrica impulsada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), de la qual formen part 129 localitats, incloses les ciutats de València, Alacant i Castelló. És una informació oferida per la diputada provincial, Tania Baños, qui ha destacat que «som la primera Diputació que s’uneix a aquesta xarxa, la qual cosa dóna bon compte que el restabliment de la Memòria Democràtica és una prioritat per a la ‘Nova Diputació’ progressista de Castelló». Segons ha explicat, «és una circumstància que ha sigut molt ben valorada per la FVMP».

La incorporació a la Xarxa s’ha materialitzat en una reunió telemàtica que ha comptat amb la participació del secretari general de la pròpia Federació, Vicent Gil, i amb la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica de la Conselleria de Transparència, Toni Serna.

Ha sigut una trobada en el qual Baños ha subratllat que el pressupost de l’àrea ha experimentat un important increment en 2021, fins a situar-se en 170.000 euros, amb el qual entre altres accions, es continuarà col·laborant en les campanyes d’exhumacions. A més, el seu departament està treballant en la creació d’un mecanisme per a la concessió d’ajudes que donen resposta a les iniciatives que arriben des dels ajuntaments.

No obstant això, la diputada ha assenyalat que el gran objectiu d’aquest mandat ha de ser el d’institucionalitzar les polítiques a favor de la Memòria Històrica, «perquè quede garantit que, governe qui governe, siga un assumpte que romanga en a l’agenda de la Diputació».

D’altra banda, Baños ha destacat la importància de la Xarxa de Memòria Històrica de la FVMP «per a fer pinya entre les institucions i els càrrecs públics compromesos amb aquestes polítiques, perquè els enemics de la Memòria estan ben organitzats per a acoquinar amb querelles a alcaldesses, alcaldes i regidors, a fi d’impedir que les generacions actuals coneguen la història tal com va ocórrer i que les víctimes del franquisme recuperen la dignitat que en el seu moment els va ser arrabassada».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari