La Diputació de Castelló inclourà el peix de llotja en les campanyes de promoció de la marca Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló inclourà el peix de llotja en les campanyes de promoció de la marca Castelló Ruta de Sabor
11/10/2020 -

La Diputació de Castelló i la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló (FEDCOPESCA) han acordat la inclusió del peix procedent de les llotges de la província en les campanyes de promoció de productes de proximitat que realitzarà la marca Castelló Ruta de Sabor, de la qual forma part. Ha sigut un dels acords adoptats en la reunió mantinguda entre el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i una delegació de *FEDCOPESCA encapçalada pel seu president, Sergio Albiol, en la qual s’ha abordat l’adopció de mesures que ajuden a millorar el posicionament del peix de Castelló.

Santi Pérez ha incidit «en la importància del valor afegit del peix de les nostres llotges, per ser un producte fresc de la màxima qualitat, que arriba de manera immediata als mercats». Segons ha explicat «és un important actiu en una província com la nostra en la qual el turisme gastronòmic cada vegada està més en voga».

En la reunió també s’ha tractat sobre la necessitat de reactivar el Grup d’Acció Local (GAL) pesquer existent a la província, del qual formen part els municipis amb port pesquer: Borriana, Castelló, Peníscola, Benicarló i Vinaròs. En aquest sentit, Santi Pérez s’ha compromés a intervenir amb els ajuntaments afectats per a trobar els recursos necessaris per a fer front a la contractació d’un gerent que puga realitzar els tràmits necessaris per a accedir a les ajudes de la Unió Europea per al desenvolupament de projectes relacionats amb la pesca.

Finalment, els responsables de FEDCOPESCA han plantejat la possibilitat de modificar les bases del Conveni signat amb la Diputació per valor de 12.000 euros per a destinar-ho a sufragar l’import del pla provincial de pesca per a ser més eficaces en les captures de polp.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari