La Diputació de Castelló destina 120.000 euros a subvencionar projectes internacionals per al desenvolupament

La Diputació de Castelló destina 120.000 euros a subvencionar projectes internacionals per al desenvolupament
13/06/2020 -

La Diputació de Castelló concedirà subvencions en 2020 per valor de 120.000 euros per a projectes internacionals d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (ONGDs), a les quals s’accedirà pel procediment de concurrència competitiva. La quantitat màxima a la qual podrà aspirar cada entitat serà de 12.000 euros, tal com recullen les bases aprovades en l’última Junta de Govern de la institució provincial.

Així ho ha explicat la vicepresidenta i responsable de l’Àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, qui ha informat que s’atorga prioritat a la implementació d’aquells projectes que recullen els criteris transversals, geogràfics i sectorials que s’inclouen en la convocatòria. En conseqüència, amb aquestes ajudes es cofinançaran projectes que es desenvolupen en zones geogràfiques que registren alts índexs de pobresa i desigualtat incloses en l’IV Pla Director de la Cooperació Valenciana (2017-2020).

Pel que respecta als criteris sectorials, els projectes han d’estar orientats a l’accés universal a la salut pública, l’educació, l’habitatge i el sanejament, la seguretat i la sobirania alimentària, la protecció del medi ambient, l’apoderament de les dones, la defensa dels pobles indígenes i la construcció de la pau.

Patricia Puerta considera que «són ajudes molt importants per a una institució com la Diputació de Castelló que vol ser solidària amb el seu entorn més pròxim i, en la mesura de les seues possibilitats, amb la resta de pobles del món». Sobre aquest tema, ha assenyalat «que aquesta nova Diputació ha incrementat la partida pressupostària per a aquesta convocatòria en un 50%, la qual cosa suposa el major augment en la història de la institució, en el relacionat a la cooperació internacional al desenvolupament».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari