La Diputació de Castelló defensa incorporar el professorat a la segona fase de vacunacions Covid

La Diputació de Castelló defensa incorporar el professorat a la segona fase de vacunacions Covid
14/02/2021 -

La Diputació de Castelló aprovarà en el ple del pròxim dimarts 16 de febrer una Declaració Institucional en la qual insta al govern de l’Estat a estudiar la inclusió de personal docent i PAS en la segona fase del pla de vacunacions contra la Covid-19. Igualment, demana que la Generalitat defense aquesta petició en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional Salut amb l’objectiu que aquesta la incorpore a la seua estratègia d’immunització del personal dels serveis públics.

En el text s’exposa el sistema públic d’educació proporciona a la seua població «un horitzó de vida de major seguretat, benestar i equitat social» i que per això «totes les comunitats autònomes […] han apostat per la presencialitat com a pilar fonamental en el retorn a les aules després de l’estiu», ja que «diferents organismes governamentals i no governamentals, públics i privats, han advertit de l’impacte negatiu que un tancament prolongat o intermitent dels centres educatius podria produir sobre l’alumnat escolaritzat».

En aquesta línia, el diputat de Compromís Pau Ferrando, ha argumentat que «mestres, professorat i personal PAS dels centres educatius estan oferint un servei bàsic per al progrés de la nostra societat del que no podem prescindir i que requereix el contacte estret amb l’alumnat. La vacunació, a més de protegir la salut de tota la comunitat educativa, també assegura el dret a l’educació i al desenvolupament dels xiquets i xiquetes».

Per part seua, el portaveu del grup socialista, Santi Pérez, considera necessària aquesta vacunació per dos factors importants. D’una banda, “ajudar a compatibilitzar el treball i la vida familiar i laboral de moltes famílies, sobretot en Primària, Infantil i ESO”. I, al costat d’això, “garantir l’assistència educativa de manera presencial a l’alumnat de totes les edats”. Per a Santi Pérez, “és molt positiu que el Govern haja anunciat que el personal dels centres educatius entre dins dels paràmetres de personal essencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari