La Diputació destina 80.000 euros per a la preservació i posada en valor dels paratges naturals de la província

La Diputació destina 80.000 euros per a la preservació i posada en valor dels paratges naturals de la província
15/08/2020 -

La Diputació de Castelló destinarà aquest 2020 una partida de 80.000 euros perquè els municipis de la província mantinguen els seus paratges naturals municipals en les millors condicions i que compten amb els recursos necessaris per a la seua posada en valor. La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha informat que les bases de subvencions ja estan aprovades per l’òrgan competent i que és qüestió de dies que comence el termini de presentació de sol·licituds, que serà d’un mes a partir de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Aquestes ajudes estan dirigides a ajuntaments que compten dintre dels seus límits territoris amb espais declarats com a paisatges municipals per la Generalitat Valenciana. Jiménez ha destacat que el percentatge d’ajuda econòmica sobre el cost de l’actuació serà major per a municipis inferiors de 500 habitants, “ja que volem garantir que les localitats més xicotetes disposen del suport oportú de les seues institucions per a tindre en perfecte estat de conservació els tresors naturals amb els quals disposen”. La despesa màxima de la subvenció serà de 6.000 euros.

A les bases de la convocatòria es concreten les accions que són objecte de subvenció, com són treballs de fixació de fauna i flora autòctones, endèmiques i catalogades, la reintroducció d’espècies locals i la conservació d’arbres singulars. També s’inclouen el condicionament de sendes, l’elaboració d’estratègies de prevenció d’incendis i de plans d’usos i l’edició de materials informatius per a difondre els paratges.

María Jiménez ha recalcat que la província de Castelló és una terra rica quant a espais singulars naturals i ha animat els municipis a invertir a posar en valor aquests punts “tan rics en valors ambientals, culturals i socials”. Jiménez ha dit que “des de la Diputació apostem per conservar la biodiversitat local i el desenvolupament sostenible de la nostra terra”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari