La Diputació destinarà 5 milions al creixement econòmic a través de l'obra pública amb #ReactivemObres

El dimarts s’aprovaran les bases en sessió plenària, les quals preveuen ajudes a municipis d’entre 24.000 i 84.000 euros

La Diputació destinarà 5 milions al creixement econòmic a través de l'obra pública amb #ReactivemObres
14/02/2021 -

La Diputació de Castelló aprovarà aquest dimarts en sessió plenària la posada en marxa del pla #ReactivemObres. Amb aquest nou programa inversor, dotat amb cinc milions d’euros, la institució provincial vol injectar majors recursos a les administracions locals perquè estimulen l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball a través de l’obra pública.

La peculiaritat d’aquesta línia d’ajudes és que finançarà exclusivament iniciatives que s’alineen en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que “amb aquesta decisió volem deixar clar que la recuperació econòmica ha de sustentar-se en principis com la transició ecològica, la digitalització i la industrialització sostenible”. Per a Martí “no podem caure en les mateixes errades del passat”, quan, al seu parer, es privilegiaven solucions sense cap planificació i a molt curt termini que “han demostrat ser poc operatives per a la nostra economia”.

Atenent a l’especificat a les bases, els ajuntaments podran executar a càrrec de fons provincials inversions com la implantació o la renovació de xarxes de proveïment d’aigua, la modernització de l’enllumenat públic, la millora de l’accessibilitat, la recuperació i ampliació de zones verdes o actuacions que permeten els municipis avançar en el seu desenvolupament com a ‘smart cities’.

Cal fer menció que el pla #ReactivemObres no es tracta d’un fons directe destinat als ajuntaments. Cada municipi haurà de sol·licitar la seua adhesió pels procediments habituals. Podran fer-ho una vegada es publiquen les bases al Butlletí Oficial de la Província (BOP), quan s’instaurarà el termini d’un mes natural per a la presentació d’instàncies.

DE 24.000 A 84.000 EUROS

La ‘Nova Diputació’ ha decidit incorporar en les bases d’aquest programa, com ja va fer l’any passat en el ‘Pla 135’, criteris que beneficien els municipis amb menys recursos i a aquells que compten amb més d’un nucli urbà. Així doncs, s’estableix una subvenció de 24.000 euros per a les poblacions amb menys habitants i un màxim de 84.000 euros per a la ciutat de Castelló. La resta de quantitats s’estableixen segons el nombre de població. Per cada nucli disseminat s’afegiran 2.000 euros per cadascuna d’elles, amb un màxim de 8.000 euros.

LA DIPUTACIÓ LIDERA LA REACTIVACIÓ DE LA PROVÍNCIA

Des de l’àrea de Concertació amb els Ajuntaments, el diputat Ximo Huguet ha destacat el lideratge de la Diputació de Castelló en la resposta a la crisi pandèmica. Huguet ha assegurat que “l’objectiu d’aquest equip de govern és el de dotar els ajuntaments de quants més recursos millor perquè puguen afrontar la recuperació amb una solvència reforçada”.

El pla #ReactivemObres és una de les potes principals que configuren els pressupostos de la Diputació de Castelló per a 2021. Amb 169 milions d’euros s’han convertit ja en els comptes més expansius i ambiciosos de la història de la institució. “Només enguany activarem 18 plans ‘Reactivem’ perquè Castelló supere com abans la crisi i que torne el creixement econòmic a la nostra terra”, ha afegit el president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari