Com fer front al repte demogràfic, l'anàlisi de la Diputació a Suera

La jornada pretén visibilitzar l’interior de la província com un escenari d’oportunitats per al desenvolupament de projectes econòmics i exposar experiències d’èxit

arxiu

Com fer front al repte demogràfic, l'anàlisi de la Diputació a Suera
04/11/2021 -

La Diputació de Castelló i la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats celebren demà a Suera la jornada ‘Castelló davant el repte demogràfic’, amb la qual es pretén visibilitzar que “l’interior de la província de Castelló és l’escenari ideal per a l’impuls de projectes de diversa índole amb capacitat per a fixar població al territori en generar activitat econòmica i llocs de treball”. Així ho ha expressat el president de la Diputació, José Martí, qui ha assenyalat que “vindran fins a la Serra d’Espadà a comptar les seues experiències persones que impulsen projectes que s’estan desenvolupant amb èxit en altres comarques de la província de Castelló, que podrien inspirar a emprenedors locals”.

El president recorda que “encara que a la província de Castelló la despoblació constitueix una preocupació evident, també és veritat que s’estan desenvolupant projectes molt interessants relacionats amb el medi ambient, el turisme, el sector social o l’agroalimentari, que estan donant molt bons resultats en algunes comarques i podrien traslladar-se a altres llocs del territori».

El programa de la jornada contempla tres taules de treball: una sobre ‘Igualtat i digitalització en l’entorn rural’, que coordinarà el diputat de Desenvolupament Rural de la Diputació, Santi Pérez; una altra sobre que porta per títol ‘Gestió de la qualitat ambiental, forestal i agrària. Envelliment’, que coordinarà el director general de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, Javier Quesada; i finalment, una altra sobre ‘Experiències amb bon resultat. Teixit Productiu Local’, de la coordinació del qual s’encarregarà José Antonio Franco Vila, tècnic del servei de documentació de la Conselleria d’Agricultura.

L’acte d’obertura serà a càrrec del president de la Diputació, José Martí, el director general de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, Javier Quesada, i la directora general de l’Agenda Valenciana antidespoblació, Jannette Segarra. La clausura serà a càrrec de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari