La Diputació i la Generalitat s'uneixen per aconseguir l'excel·lència en la investigació científica a Castelló

Puig i Martí s’han compromés a col·laborar perquè la Fundació Hospital Provincial de Castelló obtinga la certificació de l’Institut Carles III

La Diputació i la Generalitat s'uneixen per aconseguir l'excel·lència en la investigació científica a Castelló

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el de la Diputació de Castelló, José Martí, han anunciat aquest matí la “total sintonia i col·laboració” de totes dues institucions per a aconseguir el reconeixement com a institut d’excel·lència a la Fundació Hospital Provincial de Castelló. Un certificat que atorga l’Institut Carles III “per a completar l’excel·lència en la investigació científica de la Comunitat Valenciana i millorar la qualitat de l’atenció sanitària de la província”, especialment en l’especialitat d’oncologia.

Així ho ha destacat el cap del Consell després d’una reunió juntament amb José Martí en la qual s’ha abordat aquesta prioritat per a les administracions. En obtenir aquest certificat, es constituiria l’Institut d’Investigació Sanitària de l’Hospital Provincial de Castelló.

Puig ha subratllat la seua disposició a “accelerar la cooperació” per a, en compliment de la Llei General de Sanitat, “donar a Castelló el que es mereix” i contribuir a “buscar una aliança efectiva” que permeta continuar contribuint a millorar la qualitat de l’atenció sanitària de la província. “Castelló ha de tindre un centre de referència en la investigació i el tindrà, des de l’acord entre la Diputació i la Generalitat”, ha reiterat.


En aquest sentit, el president ha destacat la “sintonia total” amb la Diputació de Castelló, amb la qual la Generalitat comparteix l'”objectiu comú” de donar suport als ajuntaments des d’una visió “profundament municipalista”, basada a proporcionar “tots els recursos, de la manera més eficient possible, per a superar les desigualtats en tots els àmbits”.

“El que hui constatem és que eixa cooperació, col·laboració i coordinació dóna resultat”, ha subratllat el president, qui ha posat com a exemple d’això la consolidació del Fons de Cooperació Municipal, la línia específica parar fer front a la despoblació o, més recentment, i, amb la finalitat de fer front a la crisi econòmica generada per la pandèmia de COVID-19, les ajudes del Pla Resistir i, dins d’aquesta iniciativa de xoc, les del Pla Parèntesi.

Sobre aquest tema, el president de la Diputació, José Martí, ha agraït la implicació de Puig amb aquest objectiu, “perquè és un projecte de província que, amb la pandèmia, cobra més sentit que mai en constatar-se que resulta imprescindible per a la societat apostar per la ciència i la innovació”. Així, ha valorat les investigacions i projectes que es desenvolupen en la fundació.

Despoblació com a sinònim de desigualtat

En la trobada entre els dos presidents també s’ha parlat de la despoblació i en la necessitat de millorar la connectivitat a través de la implantació de més fibra òptica en aquests municipis. En aquest sentit, José Martí ha assenyalat que, “a pesar que s’ha fet molt”, cal continuar aprofundint redoblant els esforços amb les operadores, que són fonamentals en aquesta lluita, perquè al llarg de la present legislatura la fibra òptica tinga molta major presència en el nostre territori”.

Prudència

Igual que Ximo Puig, Martí també ha demanat prudència davant l’arribada de dies festius i vacances escolars per la Setmana Santa i Pasqua: “Com solia dir als meus alumnes, he de continuar apel·lant a la responsabilitat individual de cada persona, perquè no hi ha millor vacuna que la responsabilitat individual, una vacuna tots podem usar i que no fa falta que vinga de l’estranger”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari