La Diputació i la Generalitat exploren facilitar l'arribada de fons europeus als ajuntaments per a habitatge

La Diputació i la Generalitat exploren facilitar l'arribada de fons europeus als ajuntaments per a habitatge
14/03/2022 -

La Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana estudiaran la firma d’un conveni de col·laboració per a donar resposta a la demanda municipal de major informació i assessorament sobre polítiques d’habitatge i l’accés a fons europeus per a la rehabilitació d’edificis i entorns urbans. Totes dues parts han mostrat interés a materialitzar aquest acord en una reunió mantinguda aquest matí a Castelló entre el president José Martí i el secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar.

Martí ha insistit que davant l’enquistament del problema d’accés a l’habitatge «hem d’aprofitar fins a l’últim cèntim d’euros provinent d’Europa per a acabar amb les mancances del sistema». Les previsions són bones, tenint en compte l’arribada en el pròxim trienni de més de 600 milions d’euros en recursos a la Comunitat Valenciana per a polítiques d’habitatge. En aquest sentit, el president advoca per la recuperació dels centres històrics enfront de l’ampliació de terrenys edificables fora de les ciutats i pobles i la rehabilitació dels barris construïts en els anys del ‘desenrotllisme’ sense cap tipus de planificació ni serveis.

D’altra banda, el president ha traslladat al representant autonòmic que es tinga en compte la peculiaritat territorial de Castelló a l’hora d’engegar polítiques d’habitatge i que s’òbriguen ajudes per a la rehabilitació de cases en desús «a fi que puguen posar-se en el mercat de lloguer i que siga assequible». Martí opina que la manca d’oferta d’habitatge a l’interior «és molt més greu» que a les zones urbanes i considera que «cal posar solucions perquè d’una altra manera estarem obligant la gent jove a abandonar el seu lloc d’origen per no tindre cap solució habitacional».

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui també ha estat present a la reunió, ha avançat que la Diputació començarà enguany a fer passos dins les seues competències «perquè cap persona es quede sense habitatge ni cap casa sense persones». Serà demà quan s’aprove la proposta d’incorporació de romanents a la partida dedicada a la rehabilitació d’habitatges, que passarà dels 500.000 euros consignats inicialment a un milió d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari