La Diputació incorpora el sector de les floristeries en el paquet d'ajudes a l'economia local #ReactivemEmpreses

El president de la institució, José Martí, manté una reunió amb el gremi de floristes de la Comunitat, que representa un dels sectors més castigats per la cancel·lació de cerimònies i festivitats populars

La Diputació incorpora el sector de les floristeries en el paquet d'ajudes a l'economia local #ReactivemEmpreses
20/03/2021 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha traslladat aquesta setmana als representants del Gremi d’Artesans de Floristeries de la Comunitat Valenciana que inclourà el sector de la venda de flors en el paquet d’ajudes a autònoms i microempreses #ReactivemEmpreses. Segons ha confirmat, aquesta línia de suport al teixit productiu es convocarà al llarg del pròxim trimestre a través dels ajuntaments castellonencs i injectarà cinc milions d’euros al xicotet comerç local.

Aquest anunci és la principal conclusió de la primera reunió mantinguda pel president amb el primer gremi de floristes nascut a la Comunitat Valenciana i que, a hores d’ara, representa més de dos-cents establiments valencians. La delegació d’aquest col·lectiu ha estat formada pel seu president, Juan Lluesma, la vicepresidenta, Mariola López, i el secretari José Miguel Reina.

Des de l’agrupació de floristes s’ha valorat “positivament” la inclusió del món de l’artesania floral en el pla #ReactivemEmpreses perquè, “amb les dades en la mà, som un dels sector productius que més ens hem vist afectats per la cancel·lació de tot tipus de celebracions i festes populars, que representen el gruix de la facturació anual en els comptes de les nostres empreses”. En el cas de Castelló i els municipis fallers, les baixades en vendes s’han notat prou en no celebrar-se les tradicionals ofrenes que congreguen milers de persones.

El president ha traslladat la seua confiança en què a partir del segon semestre es reactive l’activitat social amb la progressiva acceleració en el ritme de vacunacions “i que puguem celebrar amb flors que hem eixit d’un hivern llarg per a començar una primavera plena de color”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari