La Diputació invertirà prop de 2 milions d'euros en millorar instal·lacions del Consorci de Bombers

El president José Martí destaca que el seu equip de govern enforteix al Consorci Provincial perquè continue estant a l’avantguarda

La Diputació invertirà prop de 2 milions d'euros en millorar instal·lacions del Consorci de Bombers
05/12/2021 -

La Diputació de Castelló realitzarà una aposta decidida en 2022 per la modernització del Consorci Provincial de Bombers escometent inversions per valor d’1.978.360,13 euros. Al voltant de 900.000 euros es destinaran a l’adquisició de dos camions de grans dimensions i altes prestacions, més de 300.000 euros a la reforma integral del parc de Nules i 120.000 euros a la redacció del projecte del nou parc d’Orpesa. El capítol d’inversions representa el 9% dels pressupostos del Consorci, que ascendeixen a 21,8 milions d’euros, i la principal partida dels quals de 14,8 milions d’euros (el 68% del total), es destinarà a despeses de personal, tal com es va aprovar sense cap vot en contra divendres passat 3 de desembre en l’Assemblea.

Sobre aquest tema, el president de la Diputació, José Martí, ha reiterat la voluntat de l’actual equip de govern progressista de «continuar enfortint l’estructura del nostre cos de bombers, l’autèntica nau insígnia de la Diputació». Segons ha explicat, «el temps passa, les normatives canvien i les condicions del servei també, per la qual cosa resulta imprescindible escometre inversions que permeten que el nostre Consorci continue estant a l’avantguarda».

Dos nous camions

S’adquiriran dos vehicles especials: un camió de riscos químics i una Bomba Urbana Pesada (BUP) per a atallar incendis de grans dimensions. Són mitjans d’última generació dels quals manca el Consorci i que resulta imprescindible incorporar per a millorar el servei. El de riscos químics facilitarà l’actuació en situacions perilloses com la viscuda recentment a Soneja en bolcar una cisterna que portava 33.000 litres de gasoil; i el BUP permetrà actuar en millors condicions en incendis de grans dimensions, en comptar amb una major càrrega d’aigua.

Inversions en parcs

Pel que respecta a la reforma integral del Parc de Bombers de Nules, el president ha explicat que l’objectiu és «ampliar les instal·lacions i adaptar-les a la realitat de hui dia, en la qual, entre altres canvis, s’ha produït la incorporació de la dona al cos de bombers». En conseqüència, «resulta imprescindible remodelar vestuaris i dormitoris».

Quant al futur nou parc d’Orpesa, l’objectiu és redactar el projecte de construcció amb els 120.000 euros consignats en el pressupost del Consorci per a 2022, encara que també està previst activar la primera fase constructiva una vegada que es produïsca la incorporació de romanents. Es tracta d’una nova infraestructura que s’edificarà sobre una partida de 6.000 m² cedida per l’ajuntament en la partida de la Catalaneta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari