La Diputació llança una guia per a facilitar l'aplicació dels ODS en els 135 pobles de la província

El president, José Martí: “No podem caminar sols, hi ha problemes d’àmbit mundial en què hem d’implicar-nos tots”

La Diputació llança una guia per a facilitar l'aplicació dels ODS en els 135 pobles de la província

La Diputació de Castelló ha llançat una guia pràctica per a facilitar al màxim l’aplicació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU en els 135 municipis de la província “perquè puguen planificar el seu futur a mitjà i llarg termini de manera sostenible”. Així ho han presentat aquest matí la diputada de Medi Natual, María Jiménez, el diputat de Cicle Integral de l’Aigua, Transició Energètica i Energies Renovables i Residus, Ignasi Garcia, i el president de la institució provincial, José Martí.

L’objectiu d’aquesta guia és impulsar els ODS de manera comprensible i, tal com reflecteix el seu propi títol, de manera pràctica, per a complir amb els objectius de l’Agenda 2030. “Els governs locals tenen un paper fonamental donada la proximitat amb la ciutadania, per la qual cosa, amb aquesta guia, poden millorar la canalització de fons europeus”, ha assenyalat Jiménez, que ha puntualitzat que aquest document està destinat a tècnics municipals i als mateixos representants polítics.

En concret, en la guia es desenvolupen els 17 objectius, acompanyats d’exemples amb els quals podrien aplicar-se. No obstant això, durant tot el mes de febrer es realitzaran tres presentacions presencials de la guia. La primera d’elles serà el dia 7 a Sant Mateu i seguiran el 14 a Borriol i el 21 a Sogorb.

Ignasi Garcia, en aquest sentit, ha valorat que es tracta d’una meta “indispensable per a planificar les nostres polítiques i desenvolupar l’Agenda 2030 amb la qual podrem aconseguir una societat més justa, igualitària i ecològica”. “Ens trobem en una situació de crisi pel canvi climàtic i això ens obliga a canviar de paradigma. No hi ha millor manera de fer-ho que des dels ajuntaments, les diputacions, la Generalitat i el conjunt d’administracions públiques”, ha apuntat.

Així, el diputat ha posat en valor el paper del Pla Director de l’Aigua que impulsa la Diputació, “perquè un poble sense vida, no té vida”. “Hi ha competències que són purament municipals com aquesta, però hi ha altres globals com la transició energètica a la qual hem d’arribar de la mà dels ODS, per la qual cosa plantegem aquesta guia com una inspiració per a la revolució”, ha assenyalat.

“La nostra ambició és fer de la nostra província un lloc més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible mediambientalment i això només ho podem fer involucrant a totes les institucions i a la societat en general”, ha explicat el president, José Martí. Segons ha apuntat, aquest serà un recurs important per a optar a finançament comunitari, pel fet que les futures convocatòries de fons europeus incidiran en projectes que contribuïsquen a aconseguir les esmentades metes.

El document recapta l’experiència de la Diputació en el camp dels ODS: “El desenvolupament sostenible conforma un dels valors fonamentals d’aquest equip de govern. No hi ha cap projecte, programa o estratègia en els quals no s’integren. No podem caminar solos, hi ha problemàtiques d’àmbit mundial en les quals hem d’implicar-nos tots”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari