La Diputació neteja per primera vegada en 40 anys les zones forestals de Penyeta Roja

La Diputació neteja per primera vegada en 40 anys les zones forestals de Penyeta Roja
12/09/2020 -

Coincidint amb l’inici del curs acadèmic, la Diputació de Castelló està portant a terme la neteja dels voltants del complex socioeducatiu de Penyeta Roja. Es tracta de la primera vegada en 40 anys que es realitzen aquestes tasques de prevenció d’incendis forestals a l’àrea, que es caracteritza per la frondositat d’arbres i per l’existència extensiva de matolls.

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, han visitat aquesta setmana aquest punt per a supervisar els treballs, que consisteixen en l’eliminació de la vegetació més seca i la creació de xicotets tallafocs per a evitar la propagació del foc en cas de sinistre i que aquest afecte el centre.

Actualment es troben sobre el terreny cinc efectius del Consorci de Bombers, on continuaran durant les pròximes setmanes fins a deixar el bosc en condicions idònies. En total, s’actuarà en una àrea formada de prop de sis hectàrees i es crearà una franja de protecció de 30 metres entre el recinte estudiantil i la massa forestal. Tots els residus creats es trituraran.

Patricia Puerta ha explicat que aquesta era una petició molt demandada per la direcció del complex, ja que els voltants de Penyeta Roja compten amb una gran zona arbrada i de vegetació terrestre que, en cas d’incendi, podria ser un perill per a les persones. “Des de la Diputació hem atés ràpidament la sol·licitud del centre. Al moment vam remetre la sol·licitud al Consorci i en qüestió de setmanes s’han posat en marxa les labors de neteja”.

Per la seua banda, Ibáñez ha destacat que “era molt necessari actuar sobre el terreny perquè es trobava en unes condicions de deixadesa considerable, el que sumat a la sequedat de la vegetació i al perill dels llamps latents podien desencadenar en episodis de focs”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari