La Diputació convoca les cooperatives de la província per a presentar la nova línia d'ajudes contra el cotonet

La Diputació convoca les cooperatives de la província per a presentar la nova línia d'ajudes contra el cotonet
01/05/2021 -

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha convocat telemàticament a les cooperatives del sector citrícola castellonenc per a donar a conéixer les bases de les noves subvencions provincials per a la construcció d’insectaris destinats a frenar l’expansió del cotonet de Sud-àfrica. La dotació pressupostària s’ha fixat en 50.000 euros. En la trobada en línia s’han especificat tots els aspectes indispensables que les entitats hauran de complir per a accedir a les ajudes.

Amb aquesta línia de suport la Diputació mou fitxa en favor del sector, que des d’un temps ve patint els efectes de la plaga en la producció de cítrics. Pérez ha destacat que, davant aquestes circumstàncies, “la corporació ha de demostrar el seu suport als citricultors perquè la seua faena representa una part molt destacada de l’economia provincial”.

La construcció d’aquests insectaris servirà de prova per a avaluar l’efectivitat dels paràsits ‘cryptolaemus montrouzieri’ i Anagyrus aberiae en l’erradicació del cotonet. Si fora el cas s’estudiarà ampliar el suport a aquesta iniciativa.

El diputat ha indicat també que l’aplicació d’aquest remei no només beneficiarà els camps associats a les cooperatives concessionàries de les ajudes, “perquè òbviament, una vegada que es distribuïsquen els paràsits, actuaran al seu lliure albir i no sols en les hortes dels cooperativistes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari