La Diputació dona llum verda definitiva a una inversió de 30 milions per a executar 337 obres amb #CastellóAvança

Els ajuntaments podran decidir entre destinar el que els correspon a una obra de gran envergadura o realitzar un màxim de quatre actuacions

La Diputació dona llum verda definitiva a una inversió de 30 milions per a executar 337 obres amb #CastellóAvança
28/06/2022 -

El ple extraordinari celebrat hui en la Diputació de Castelló ha donat llum verda definitiva amb el consens de tots els grups a 337 obres d’ajuntaments, entitats locals i mancomunitats que es realitzaran durant els exercicis de 2022 i 2023 amb càrrec al Pla #CastellóAvança. Es tracta de l’evolució de l’antic Pla 135, que es converteix ara en un ambiciós programa biennal d’inversions, dotat amb 30 milions d’euros, que es podran executar al llarg dels exercicis 2022 i 2023 perquè els ajuntaments programen sense la pressió temporal que existia abans quan se’ls exigia que es presentaren, redactaren, licitaren i executaren els projectes en un mateix exercici.

Autonomia municipal

Segons ha assenyalat el president José Martí, amb aquest pla a dos anys «es dona compliment a una de les peticions formulades pels ajuntaments, als quals dotem de major autonomia». Amb aquesta fórmula, «també es possibilita que els xicotets municipis puguen fer obres de major entitat, perquè poden dedicar, si així ho desitgen, les quantitats de dos anys a una única actuació, al contrari del que ocorria abans, que es veien obligats a invertir cada any la quantitat que els corresponia, amb el que no era possible escometre obres que excediren la seua assignació».

No obstant això, #CastellóAvança permet que els ajuntaments i mancomunitats destinen els diners que els correspon en dos anys a l’execució d’una única obra o distribuir-lo en un màxim de quatre actuacions.

Més autonomia municipal en el 200 aniversari

Afegeix el president que «la Diputació de Castelló, com a ajuntament d’ajuntaments, vol en aquest dos-cents aniversari fer més explícita la seua aposta per l’autonomia municipal i pel reforç de la capacitat de decisió dels ajuntaments». Assenyala que «som administració local i tenim la vocació de fer costat als municipis econòmicament i amb recursos tècnics i humans, perquè des de la seua autonomia, decidisquen quines obres s’ajusten millor als seus interessos».

L’objectiu «és posar-li’l el més fàcil possible perquè destinen els seus fons al que estimen convenient, simplificant al màxim els processos administratiu, en nom d’una major agilitat i eficiència».

Les baixes per a subministraments

A més, els ajuntaments podran destinar a subministraments les baixes de les licitacions. La Diputació ha elaborat un llistat en el qual s’especifica el tipus de compres a les quals es poden destinar les quantitats sobrants.

Ignasi Garcia aposta pels ODS

Per part seua, el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, soci del PSPV-PSOE en l’equip de govern, ha manifestat que «hui aprovem definitivament el Pla #CastellóAvança, que implica dotar de recursos econòmics per als nostres municipis, un programa que té com a principal característica en aquesta edició, a més de ser biennal, el fet que els ajuntaments que invertisquen en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) obtindran més recursos. Es tracta de tindre aqueixa mirada conscient que la nostra societat, la nostra economia i el nostre medi ambient han de ser més sostenibles per a transitar cap a una economia circular, un nou model energètic i garantir l’eficiència hídrica, perquè l’aigua és un recurs que cada vegada serà més escàs amb el canvi climàtic».

Agraïment d’Huguet al personal tècnic

El diputat de Concertació i Cooperació, Ximo Huguet, ha destacat la labor realitzada pel personal tècnic de la seua àrea, que ha permés tirar avant la tramitació administrativa d’«aquest nou i ambiciós pla d’obres».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari