La Diputació ofereix assistència i suport als refugiats ucraïnesos acollits a Torrechiva

La Diputació ofereix assistència i suport als refugiats ucraïnesos acollits a Torrechiva
04/04/2022 -

La Diputació de Castelló col·laborarà amb l’ONG Missatgers de la Pau per a atendre i satisfer les necessitats dels refugiats ucraïnesos que han arribat en les últimes setmanes a l’alberg de Torre-xiva. Així ho ha confirmat la vicepresidenta Patrícia Porta, qui s’ha desplaçat fins a la localitat de l’Alt Millars per a conéixer a les més de 30 persones que s’allotgen en el municipi. Porta ha confirmat que l’ajuda es canalitzarà a través d’una col·laboració econòmica que contempla la contractació d’una treballadora social i un educador social que estaran a la completa disposició de les famílies ucraïneses que han fugit del conflicte bèl·lic.

En la visita, la titular provincial de Benestar Social ha estat acompanyada per l’alcalde, Esteban Salas; el gestor de l’alberg, el pare José; i el director general de Missatgers de la Pau, Sergio Mella.

El conveni es valdrà també de l’experiència dels equips de serveis socials de la Mancomunitat Espadán-Millars “perquè totes les persones que l’han hagut de deixar tot arrere senten el suport i l’acompanyament de la seua nova llar”. D’aquesta manera, apunta Porta, s’enfortiran les prestacions i el seguiment des de les institucions de la cobertura de les necessitats bàsiques de la població refugiada “durant tot el procés d’adaptació”. Patrícia Porta ha afegit que des de la Diputació “farem tot el possible perquè tant el seu acolliment com els serveis socials que oferim siguen òptims”. “Volem que aconseguisquen ser autosuficients en aquesta nova etapa de les seues vides”. En total, aquesta localitat de l’Alt Millars espera rebre a més de 50 refugiats.

La vicepresidenta també ha agraït a Missatgers de la Pau “la gran labor social que exerceixen a la nostra província en aquest moment tan delicat per a tantes famílies ucraïneses” i s’ha mostrat “tremendament orgullosa” amb la reacció solidària i empàtica que la societat castellonenca està tenint amb les persones refugiades, especialment els habitants dels municipis de la Mancomunitat Espadán-Millars”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari