La Diputació ofereix una eina a ajuntaments per a facilitar l'accés de la ciutadania a la informació municipal

La diputada Xaro Miralles destaca que la corporació provincial es situa a l’avantguarda en polítiques de transparència i govern obert

La Diputació ofereix una eina a ajuntaments per a facilitar l'accés de la ciutadania a la informació municipal
01/03/2022 -

La Diputació de Castelló amplia el seu catàleg de serveis de suport a ajuntaments en matèria de transparència i accés a la informació. Es tracta de l’eina en línia ‘Dret d’Accés’, la qual s’ha concebut com un assistent que guia, en cas de dubtes, al personal funcionari sobre quina documentació pot ser facilitada i quina no a les persones que sol·liciten informació municipal. Serà d’especial interés per a les administracions que no disposen en plantilla de personal expert en els àmbits de la transparència i bon govern, dotant-los així de nocions bàsiques per a diferenciar què es pot entregar en virtut del dret d’accés a la informació i què no per motius de protecció de dades.

La diputada de Transparència, Xaro Miralles, ha presentat aquest matí a Castelló el nou servei, al qual es pot accedir de forma gratuïta a través del web transparencia.dipcas.es. L’aplicació ha estat desenvolupada pel Servei d’Administració i Innovació Pública.

«La Diputació de Castelló es situa a l’avantguarda de les institucions en matèria de transparència i govern obert i hui ho tornem a demostrar amb aquesta eina que posem a disposició de tots els ajuntaments de la província i en un futur de la Comunitat a través de la FVMP», ha explicat Miralles.

La responsable del projecte ha destacat que els majors beneficiaris d’aquest llançament seran les localitats més menudes, «on rarament hi ha personal qualificat en l’àmbit de la transparència i es troben moltes vegades en la disjuntiva de si compartir totalment o parcialment la informació sol·licitada». El cribratge es fa a través d’un qüestionari.

Miralles ha agraït l’esforç dels funcionaris que han invertit el seu temps en la creació i disseny d’aquesta eina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari