La Diputació participarà en el Fons de Cooperació COVID-19 per a ajudar petites empreses i autònoms de la província

El fons, de 120 milions d’euros, serà assumit en un 50 per cent per la Generalitat, un 30 per cent per les tres diputacions provincials i un 20 per cent pels ajuntaments

La Diputació participarà en el Fons de Cooperació COVID-19 per a ajudar petites empreses i autònoms de la província
12/01/2021 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha confirmat aquest matí la participació de la institució provincial en el Fons de Cooperació Covid-19 que, dissenyat per la Generalitat Valenciana, reservarà 120 milions d’euros per a ajudar a les petites empreses i autònoms més afectats per la crisi econòmica causada per la pandèmia.

Martí, després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el president, Ximo Puig, ha destacat que “la via d’emergència que es proposa per a aquest fons és sens dubte la via més efectiva per a agilitar les ajudes a les empreses més perjudicades per la Covid-19”. El pla de treball anunciat per Puig contempla que, dels 120 milions d’euros, la Generalitat Valenciana assumisca el 50 per cent (60 milions d’euros), deixant un 30 per cent (36 milions) per a les tres diputacions i un 20 per cent (24 milions) per als ajuntaments.

Els sectors més afectats per la pandèmia i que seran els beneficiats del fons, tal com recull un informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), són els que estan vinculats a hostaleria, oci, activitats recreatives, activitats culturals i agències de viatges, estimant en aquest sentit la Generalitat que l’ajuda pot arribar a nivell autonòmic a unes 33.000 petites empreses i autònoms.

Com ha destacat José Martí, “seran els ajuntaments els que s’encarregaran de distribuir els fons entre els beneficiaris”, empreses i autònoms que fins i tot cal definir en cada província segons els epígrafs recollits per l’IVIE. Així mateix, ha de definir-se encara la quantitat que correspondrà aportar, del total de 36 milions que implica les diputacions, a cadascuna de les tres administracions provincials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari