La Diputació demana a Bankia que execute la sentència que l'obliga a abonar 316.000 euros a la institució provincial

La Diputació demana a Bankia que execute la sentència que l'obliga a abonar 316.000 euros a la institució provincial
18/02/2021 -

La Diputació de Castelló ha remés un escrit a Bankia perquè execute la sentència que l’obliga a abonar un total de 316.000 euros a la institució provincial, tal com han dictat els tribunals.

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Castelló va dictar una fallada judicial el passat 19 de novembre pel qual es condemnava a l’entitat bancària a abonar a la institució provincial 306.000 euros, més l’import dels rendiments corresponents (10.000 euros), per unes participacions de preferents que formaven part d’una herència rebuda en 2001.

Contra aquesta sentència cabia recurs de cassació, per la qual cosa fins a mitjan passat mes de gener no va ser considerada ferm. A partir d’aqueix moment Bankia havia de reintegrar els diners però, davant la inexecució, s’ha remés un escrit al banc, per part de la Diputació, reclamant l’execució no judicial de la sentència.

Des de l’equip de govern s’ha subratllat que es tracta d’una sentència de caràcter administratiu que fa referència al denominat “*llegat del doctor Francesc Esteve”, mort el 20 de març de 2001, qui va convertir en hereu universal a la Diputació. Entre els béns donats hi havia participacions preferents emeses al febrer de 2000, per un valor de 306.600 euros, que van ser substituïdes per Accions Bankia al març de 2012, quedant en aqueix moment en un valor de 21.720 euros.

La Diputació de Castelló va iniciar un procediment judicial en 2018 que culmina ara amb una sentència ferma, en la qual es “estima el rescabalament dels danys i perjudicis” patits per l’incompliment de l’entitat bancària de “els deures d’informació” al doctor Francesc Esteve “en relació a la contractació de les participacions preferents l’any 2000”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari