La Diputació planifica el full de ruta per a garantir el proveïment d'aigua potable a l'interior si persisteix la sequera

La Diputació planifica el full de ruta per a garantir el proveïment d'aigua potable a l'interior si persisteix la sequera
27/04/2023 -

La Diputació de Castelló ja està treballant perquè tots els pobles de la província tinguen garantit a l’estiu el proveïment d’aigua, en un moment de forta calor en el qual, a més, sol incrementar-se de manera substancial la població en l’àmbit rural. Així ho ha posat de manifest el president de la Diputació, José Martí, al final de la reunió que ha mantingut amb els tècnics de la institució, al costat del diputat provincial delegat de l’àrea de Sostenibilitat, Ignasi Garcia. Martí ha assenyalat que l’objectiu és ajudar al fet que els ajuntaments puguen garantir el proveïment humà d’aigua potable, matèria que és de competència municipal.

És una reunió que segons Martí s’ha convocat «perquè les institucions tenen l’obligació d’avançar-se a les situacions que puguen produir-se, màximament en un moment com l’actual de diversos mesos de sequera».

El que s’ha fet en la trobada de hui és valorar en quins llocs de la província podrien produir-se problemes i planificar les empreses i llocs de proveïment als quals es podria recórrer.

Tradicionalment, solen presentar-se problemes per al proveïment i és necessari recórrer a camions cisterna en llocs com Benafigos i Xodos, als quals els tècnics es refereixen com ‘la zona zero’, encara que els serveis tècnics de la Diputació estan alerta per a atallar qualsevol altra situació similar que puga produir-se en altres punts de la geografia provincial.

Martí ha explicat que la Diputació té previstes ajudes als ajuntaments per al proveïment d’aigua en moments de dificultat, i que si fora necessari es recorreria a una modificació de crèdit pressupostària per a incrementar aquestes partides.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari