La Diputació posa els seus recursos a disposició per a ajudar a la població refugiada d'Ucraïna

La vicepresidenta Patricia Puerta condena la invasión rusa y reclama que las ayudas se articulen desde los canales oficiales para evitar fraudes

La Diputació posa els seus recursos a disposició per a ajudar a la població refugiada d'Ucraïna
03/03/2022 -

La Diputació de Castelló es posa a disposició de les persones i famílies ucraïneses damnificades per la guerra i mostra tot el seu «suport perquè no deu ser fàcil deixar-ho tot enrere i sumir-se’n un camí ple d’incertesa mentre redueixen el teu país a enderrocs». La vicepresidenta de la corporació, Patricia Puerta, s’ha mostrat taxativa i ha reclamat una resposta unitària davant la crisi humanitària que viu el país de l’est. «Ucraïna necessita una atenció i ajuda urgents i estem preparats per a acollir refugiats».

Davant aquesta tragèdia humanitària, Puerta ha demanat que es centralitze tota l’ajuda des d’entitats per a evitar estafes i irregularitats.

Com ja fera el president, José Martí, dies abans, Puerta ha condemnat l’agressió al poble ucraïnés i ha dit que s’oferirà atenció als refugiats mentre dure la invasió. «El que estan vivint és un atropellament als drets humans, un sense sentit inconcebible en el segle XXI i una violació de les lleis internacionals», ha denunciat.

La vicepresidenta ha reivindicat que es simplifique la burocràcia i que s’agilitze l’obtenció de l’estatus de refugiat. Patricia Puerta ha donat suport també al fet que es dote de majors recursos els serveis d’estrangeria «per a evitar que el col·lapse que pateixen les oficines d’asil espanyoles agreugen encara més el patiment de la població refugiada».

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

La Diputació de Castelló mostrarà públicament la seua repulsa a la guerra d’Ucraïna durant el pròxim ple, previst per al pròxim 15 de març, amb l’aprovació d’una declaració institucional de condemna de l’agressió russa. El text reclamarà la fi de les hostilitats en territori ucraïnés.

La vicepresidenta, igualment, ha enviat un missatge de suport a tota la població ucraïnesa que viu a les comarques de Castelló, uneixes 1.500 censades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari