La Diputació es posa com a prioritats la salut i la recuperació del teixit econòmic

José Martí: “Hem de treballar units per a recuperar el teixit empresarial. Tota crisi també pot ser una oportunitat per a millorar”

La Diputació es posa com a prioritats la salut i la recuperació del teixit econòmic

Preservar la salut dels i les castellonenques i recuperar el teixit empresarial des dels xicotets municipis a les grans ciutats són les dues prioritats que es planta la Diputació de Castelló per als pròxims mesos. Així ho va assenyalar ahir el president, José Martí, durant el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, en el qual es va comprometre també a seguir al costat dels ajuntaments en la lluita contra la pandèmia a través del Pla Reactivem Castelló i el Pla de Xoc.

En la seua intervenció, el president va deixar clar que, després d’aquest període en el qual els ajuntaments s’han col·locat en “primera línia de batalla” contra l’avanç de la pandèmia, ara és moment que la Diputació centre els seus esforços en dues qüestions: “preservar la salut de les persones a través dels serveis públics i recuperar el teixit empresarial”.

D’aquesta manera, Martí va posar en valor els més de cinc milions d’euros d’inversió en l’àrea de Benestar Social, “perquè els ajuntaments i la societat civil puguen accedir en igualtat de condicions a les subvencions i contribuir a la millora de la qualitat de les ciutadanes i els ciutadans”, en referència també als municipis més xicotets.

Exemple d’això és el reforç del servei de ‘tele-ajuda’ a través del Pla de Xoc, que ara arriba a atendre 3.300 persones d’edat avançada i mobilitat reduïda. La diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha reiterat en diverses ocasions la rellevància d’aquesta actuació, “ja que en aquests moments es requereix una resposta ràpida i eficaç”.

Es tracta d’una mesura que la Diputació posa a la disposició dels ajuntaments, per la qual cosa, en començar la pandèmia i anunciar aquest reforç, tant Puerta com Martí van demanar als consistoris que transmeteren les seues necessitats. “Volem saber quin reforç i per a quines accions reben ajuda de les administracions central i autonòmica, perquè del que es tracta és de no superposar-se”, explica la diputada.

La segona de les prioritats es tracta de la recuperació del teixit econòmic de la província, en la qual la Diputació “vol ser part de la recuperació”, va deixar clar Martí. Sobre aquest tema, va destacar el pla Reactiva Castelló, un conjunt de mesures valorada en 9 milions d’euros que inclou 3 milions per als ajuntaments, “els qui han estat en la trinxera d’aquesta guerra contra un enemic sostenible”.

D’aquesta manera, va recordar els 200.000 euros de la campanya de promoció del comerç local, “clau per a la supervivència dels nostres pobles, principalment dels xicotets”. En aquest sentit, va demanar a la ciutadania comprar i consumir en el comerç local: “així assegurarem l’economia i la vida dels nostres pobles”.

Martí també va assenyalar que “també hi ha unes certes llums que ens fan mantenir l’esperança”, per exemple l’augment d’exportacions del 17,7% en el sector ceràmic a l’agost. “Tota crisi representa una oportunitat i estem convençuts que la nostra província pot eixir reforçada d’aquesta situació, especialment a les comarques de l’interior”.

Així mateix, va explicar que la Diputació treballarà en l'”avanç cap a una transformació de l’economia més social, innovadora i sostenible”, encara que per a això necessita l’ajuda coordinada dels ajuntaments, la diputació provincial, la Generalitat Valenciana i la Unió Europea (UE).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari