La Diputació projecta cinc 'escoles matineres' més a l'interior per a millorar la conciliació laboral i familiar

La Diputació projecta cinc 'escoles matineres' més a l'interior per a millorar la conciliació laboral i familiar
20/04/2022 -

La Diputació de Castelló dedicarà aquest any 408.000 euros al manteniment de la xarxa provincial d”Escoles Matineres’. Aquesta quantiosa xifra suposa un lleuger increment respecte a l’exercici anterior, quan es van invertir 375.000 euros. Amb aquest increment es possibilitarà l’obertura de cinc noves ‘escoles’ en la província. El muntant, un dels més importants del pressupost #MésImpulsBenestar, es transferirà via subvenció als ajuntaments de municipis que compten amb una població inferior a 10.000 habitants.

En aquest exercici està previst que es financen més de 51 centres al llarg de la geografia castellonenca. Amb això es garantirà que les famílies amb xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys de municipis en risc de despoblació puguen dur a terme el seu projecte de vida i compaginar les parts personal i professional en el seu lloc de residència.

La vicepresidenta de la corporació i titular de Benestar Social, Patricia Puerta, ha assegurat que, mitjançant aquesta inversió, “l’equip de govern encapçalat per José Martí respon a la necessitat d’oferir serveis socials de qualitat i en igualtat de condicions tant a l’interior del nostre territori com en les grans ciutats, perquè totes les famílies castellonenques han de gaudir dels mateixos mitjans, béns i serveis sense importar on visquen’. Cal destacar que la Diputació es fa càrrec del cost total del servei, que es presta de forma totalment gratuïta per a totes les persones amb fills i filles menors de 3 anys.

Quant a la modalitat de la contractació de personal, la vicepresidenta ha explicat que serà necessari el certificat de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil o una acreditació equivalent expedida per l’administració pública. L’horari preferent de les persones monitores serà de 7.30 a 9.00 hores, amb atenció directa de l’alumnat.

Aquesta convocatòria és la primera on els ajuntaments han de presentar la sol·licitud, ja que fins al moment eren les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) els qui realitzaven aquest tràmit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari