La Diputació rebrà 244.702 euros de Bankia per l'execució de la sentència vinculada a l'herència del doctor Esteve

La Diputació rebrà 244.702 euros de Bankia per l'execució de la sentència vinculada a l'herència del doctor Esteve
03/03/2021 -

La Diputació de Castelló destinarà a la promoció cultural i investigadora de la província els diners que ingressarà en breu Bankia als comptes de la institució provincial amb motiu de la sentència que obliga l’entitat bancària a abonar una quantitat vinculada a unes participacions de preferents que formaven part d’una herència rebuda en 2001.

Els serveis jurídics de la Diputació han rebut una notificació del jutjat pel qual s’informa dels passos donats ja per Bankia per a consignar el pagament, que finalment s’elevarà a 244.702,36 euros després de realitzar-se el reajustament correcte de la quantitat a ingressar.

Una vegada rebut els diners, la Diputació de Castelló analitzarà el seu destí, que sempre haurà d’estar vinculat a l’objecte de l’acord subscrit en el seu moment per a la posada en marxa de la Fundació “Llegat del doctor Esteve” que va impulsar la institució provincial arran de l’herència rebuda. En concret, la promoció de la cultura i incentivar la investigació arqueològica, històrica, etnològica i artística de les comarques castellonenques”.

Com es va informar el mes de febrer passat, la Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Castelló va dictar una fallada judicial el passat 19 de novembre pel qual es condemnava a l’entitat bancària a retornar una determinada quantitat econòmica per unes participacions de preferents que formaven part d’una herència rebuda en 2001.

Contra aquesta sentència cabia recurs de cassació, per la qual cosa fins a mitjan passat mes de gener no va ser considerada ferm. A partir d’aqueix moment Bankia havia de reintegrar els diners però, davant la inexecució, es va remetre un escrit al banc, per part de la Diputació, reclamant l’execució no judicial de la sentència.

Des de l’equip de govern s’ha subratllat que es tracta d’una sentència de caràcter administratiu que fa referència al denominat “llegat del doctor Francesc Esteve”, mort el 20 de març de 2001, qui va convertir en hereu universal a la Diputació. Entre els béns donats hi havia participacions preferents emeses al febrer de 2000, per un valor de 306.600 euros, que van ser substituïdes per Accions Bankia al març de 2012, quedant en aqueix moment en un valor de 21.720 euros.

La Diputació va iniciar un procediment judicial en 2018 que culmina ara amb una sentència ferma, en la qual es “estima el rescabalament dels danys i perjudicis” patits per l’incompliment de l’entitat bancària de “els deures d’informació” al doctor Francesc Esteve “en relació a la contractació de les participacions preferents l’any 2000”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari