La Diputació recolza el Hackathon rural de Montanejos per a buscar joves talents contra la despoblació

La Diputació recolza el Hackathon rural de Montanejos per a buscar joves talents contra la despoblació
28/02/2022 -

La Diputació de Castelló anima a participar en el primer Hackathon rural presencial per a joves que organitza voluta.coop i se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de març en Vila Purificació a Montanejos, amb el suport de la institució provincial i l’Ajuntament de la localitat. Es tracta d’una iniciativa que segons el president José Martí «és pionera en l’àmbit rural» i amb la qual es pretén «trobar talents d’entre 15 i 22 anys, residents o vinculats amb la comarca en la qual es realitza, amb mentalitat oberta, que senten passió per l’impacte mediambiental i que tinguen com a objectiu l’obertura de noves oportunitats de desenvolupament i generació d’activitat econòmica en poblacions d’interior».

Els interessats poden apuntar-se en aquesta iniciativa eco social i neorural, que compta amb premis per valor de 3.000 euros, de manera gratuïta en http://www.hackathonrural.es/inscribete/. Són jornades que naixen en el marc del Manifest Manifiesto #EcoSocialTech impulsat per Áxel Pena i Javier Albalate, fundadors de voluta.coop, la cooperativa organitzadora.

El president Martí destaca la importància d’aquesta activitat concebuda per a «revertir la situació actual que es viu a l’interior perquè encara que les noves tecnologies han sigut determinants en un primer moment per a aïllar-nos de la naturalesa, dissoldre comunitats i despoblar el medi rural, cal recórrer a elles per a aconseguir justament l’efecte contrari: generar activitat econòmica i fixar població al territori».

Hackathon és un vocable que naix de la unió hacker i marató, que dona nom a un esdeveniment intensiu d’aprenentatge en el qual es plantegen problemes o reptes tecnològics oberts. Les persones participants han de triar i resoldre un d’ells treballant en equip i mentoritzats per experts. Els reptes que es proposaran tindran relació amb l’agricultura ecològica i forestal, la gastronomia per a l’ecoturisme i el benestar social.

Àrea de Desenvolupament Rural

El suport de la Diputació de Castelló al Hackathon rural de Montanejos es materialitza a través de l’àrea de Desenvolupament Rural, el titular del qual, Santi Pérez, recorda que «estem davant una iniciativa que va en la línia de les polítiques que impulsa la institució en l’àmbit rural per a obrir noves vies de desenvolupament i oportunitats que contribuïsquen a posar fre i revertir el procés de despoblació de l’interior que s’ha produït en les últimes dècades».

Els interessats poden accedir a tota la informació en el següent enllaç: http://www.hackathonrural.es/

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari