La Diputació subvenciona amb 15.000 euros a AMUFOR per a fer valdre els boscos de la província i afavorir el desenvolupament rural

La Diputació subvenciona amb 15.000 euros a AMUFOR per a fer valdre els boscos de la província i afavorir el desenvolupament rural
07/11/2020 -

La Diputació de Castelló subvenciona amb 15.000 euros a l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR) per al desenvolupament d’activitats que contribuïsquen a vertebrar socialment, econòmicament i ambientalment els terrenys de la província de Castelló. Es tracta d’un programa de col·laboració que és conseqüent amb l’estratègia de la Diputació del Canvi d’incentivar accions a favor del desenvolupament rural i de lluita contra la despoblació.

És una informació oferida per la diputada de Medi Natural, María Jiménez, després d’haver-se reunit amb la presidenta d’AMUFOR, Consuelo Alfonso, per a tractar sobre les activitats a desenvolupar: una jornada sobre l’art rupestre i el bosc relacionada amb la destinació turística de Valltorta-Gasulla, una altra sobre aplicació de programes europeus per a auxiliar projectes de base agroforestal i la presentació d’una guia sobre la bioeconomia i la compra pública d’innovació en l’administració local, com a base d’iniciatives de desenvolupament rural i lluita enfront de la despoblació.

La jornada sobre l’art rupestre i el bosc s’ha orientat a la necessitat d’activar plans de salvaguarda enfront d’incendis forestals en els diferents punts de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica (ARAMPI).

María Jiménez ha assenyalat que el govern de progrés de la Nova Diputació considera que «encara queden molts camps de l’acció política per explorar» i que «un d’ells és saber posar en valor l’abundant patrimoni natural de la província de Castelló per a generar activitat econòmica i llocs de treball que ajuden a fixar població al territori». Una senda per la qual «necessàriament cal avançar mirant cap a Europa i els seus projectes agroforestals».

La diputada ha destacat finalment «el valor afegit que des del punt de vista turístic aporta la circumstància que el Museu de la Valltorta se situe dins del nostre medi natural».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari