La Diputació tiny de roig les escultures del Palau Provincial per a sensibilitzar contra la violència de gènere

La creació artística, de Laura Avinent, recrea un riu de sang i d’unió amb teles a fi de conscienciar del dolor de la barbàrie masclista

La Diputació tiny de roig les escultures del Palau Provincial per a sensibilitzar contra la violència de gènere
22/11/2021 -

L’escalinata del Palau de la Diputació de Castelló acollirà durant tota aquesta setmana una trencadora representació artística contra la violència de gènere. Fins dijous, els finestrals i les deesses romanes allí exposades es tenyiran de roig per a denunciar els atacs que les dones reben pel simple fet de ser dones. Es tracta d’una creació que promet no deixar ningú indiferent.

La idea de ‘Vincles de Sang’, de Laura Avinent, d’estudi ULALAU, és jugar amb el potent simbolisme que envolta el riu de dolor, representat amb teixits rojos que visten i uneixen les deesses, per a despertar la sensibilitat de la ciutadania contra la barbàrie. Tots els finestrals de l’espai també s’han recobert amb paper roig translúcid per a crear una atmosfera commovedora que transmeta l’horror de la violència de gènere. Junt amb escenificacions més actuals de les deesses romanes també es vol mostrar una imatge d’unió i de força de les dones davant aquesta xacra social.

La vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, ha explicat que el motiu d’elecció d’aquesta obra per a protagonitzar la programació de la Diputació de Castelló pel 25N «és la de fer reflexionar la societat i que ningú es mantinga al marge». Contínuament, diu, «estem rebent imatges i missatges relacionats amb la violència masclista, el que ha provocat que moltes persones s’hagen tornat insensibles davant aquest problema. I no volem que això passe». És precisament per això «que hem apostat per treballar per la sensibilització amb aquesta ‘performance’ artística», que estarà oberta al públic durant els pròxims dies.

Puerta ha recordat que els cassos per violència de gènere continuen disparats a Espanya, amb 37 dones mortes a mans de les seues parelles o exparelles en el que portem d’any. «Amb aquestes dades no ens hem de quedar amb els braços creuats».

El dia 25 de novembre s’entregaran papers enrotllats a l’entrada del Palau Provincial amb frases d’amenaces masclistes reals. Aquesta activitats completa la programació commemorativa del 25N de la Diputació de Castelló, que inclou també l’entrega dels premis del concurs juvenil de microrelats relacionats amb la violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari