La Diputació trasllada a Ashocas que incrementarà fins a 9,2 milions les ajudes als sectors més afectats per la crisi

José Martí explica que la institució provincial aportarà 4,2 milions del Pla Resistir i 5 milions més a través del pla #ReactivemEmpreses quan s’incorporen els romanents

La Diputació trasllada a Ashocas que incrementarà fins a 9,2 milions les ajudes als sectors més afectats per la crisi
18/02/2021 -

El president de la Diputació, José Martí; la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s’han reunit aquest matí amb representants de l’Associació Hostalera de Castelló (Ashocas), encapçalats pel seu president, Álvaro Amores, als quals han transmés que la Diputació incrementarà fins als 9,2 milions d’euros les ajudes als sectors més perjudicats per la crisi de la Covid-19.

Als 4,2 milions d’euros que aporta la institució provincial per a completar els 18,6 milions que li corresponen a la província en el ‘Pla Resistir,’ impulsat per la Generalitat Valenciana, se sumaran els 5 milions addicionals per al pla #ReactivemEmpreses que s’incorporaran al pressupost procedents dels romanents. D’aquesta manera, augmentarà en 4,2 milions d’euros la quantitat inicialment prevista en els Pressupostos de 2021 per a ajudes a autònoms i microempreses.

El president també ha explicat que la previsió és que demà mateix puga ser activada l’ordre de pagament als ajuntaments dels 4,2 milions d’euros que la Diputació aporta al ‘Pla Resistir’. Segons ha assenyalat, “mai l’administració havia sigut tan àgil i ràpida com en la tramitació d’aquest pla perquè els diners arribe als seus destinataris al més prompte possible”. En aquest sentit, “ha recordat que la Generalitat també ha transferit la seua part” i que “els ajuntaments estan treballant amb celeritat en les bases de sol·licitud de les ajudes perquè l’objectiu de tots és que aquests recursos arriben de manera ràpida als sol·licitants”.

El president de la Diputació ha explicat que la intenció del seu equip de govern és que l’ampliació dels nous 5 milions en ajudes del #ReactivemEmpreses també es vehicule a través dels ajuntaments perquè puguen acollir-se a més autònoms i microempreses de sectors no inclosos en el ‘Pla Resistir’.

Ashocas

José Martí ha traslladat en aquest sentit al president d’Ashocas, Álvaro Amores, totes les actuacions que està posant en marxa la institució provincial per a ajudar a la societat castellonenca. En aqueix sentit, ha subratllat davant els representants del sector hostaler que «estem fent tot el que és a les nostres mans, i dins de les nostres competències, per a estar al costat dels sectors més afectats per la crisi».

Per part seua, des d’Ashocas ha realitzat una proposta denominada ‘Castelló amb Cinc Sentits’ per a la reactivació provincial a través de l’hostaleria i altres sectors relacionats amb el turisme i el comerç, així com la constitució d’una taula de treball en la qual tinguen participació totes les associacions relacionades amb l’hostaleria, per a anar analitzant l’evolució de la pandèmia i tindre la possibilitat avançar mesures enfront de situacions futures que pogueren produir-se.

El president de l’associació, Álvaro Amores, ha agraït “el pas al capdavant donat per la Diputació” i ha destacat “la receptivitat mostrada cap a les nostres propostes ‘Castelló amb Cinc Sentits’ i per a la constitució d’una taula de treball”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari