La Diputació i l'UJI col·laboren en la promoció de la transparència i la cultura de les dades obertes entre la comunitat universitària

La diputada Xaro Miralles presenta els recursos que la institució provincial posa a disposició del personal investigador de la universitat en una sessió en línia

La Diputació i l'UJI col·laboren en la promoció de la transparència i la cultura de les dades obertes entre la comunitat universitària
21/01/2021 -

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han consensuat un protocol d’actuació per a promocionar la cultura de la transparència i de les dades obertes entre la comunitat universitària. Aquest document ja es troba vigent des que aquest mateix dimarts rebera el vistiplau de la corporació provincial en comissió informativa.

Sense perdre cap minut, hui mateix s’ha realitzat la primera actuació: una sessió de divulgació telemàtica destinada als equips investigadors de l’UJI perquè coneguen les eines que la Diputació Provincial posa a la seua disposició en matèria d’informació i dades.

La diputada de Transparència, Xaro Miralles, ha estat la responsable de presentar tant el web de transparència com l’Observatori Provincial de Dades Obertes als més de 40 investigadors connectats i ha destacat que en ells s’hi pot trobar un importantíssim volum de dades referents a les accions, projectes i inversions que impulsa i desenvolupa la pròpia institució provincial, i altres sobre la província de Castelló i els seus ajuntaments.

Miralles considera “molt útil” avançar en transparència de la mà “d’un centre investigador de referència com l’UJI perquè sumant el nostre treball de recopilació i la saviesa dels investigadors farem possible la creació de coneixements que generen en un futur valor social i riquesa”.

La diputada provincial ha facilitat a totes les persones assistents un formulari perquè puguen sol·licitar a la Diputació les dades que precisen per a avançar en les seues investigacions. Per a Xaro Miralles és molt important tindre ‘feedback’ dels usuaris “per a així seguir millorant i ampliant de continguts el nostre portal de dades obertes, ja que no és un web estàtic sinó que és ben viu i va nodrint-se cada dia amb noves xifres i informacions”.

A banda del personal investigador i la diputada provincial de Transparència també han assistit el cap del servei d’Innovació de la Diputació, Borja Colón, i per part de la universitat el vicerector d’Investigació, Jesús Lancís, i la secretària general Cristina Pauner.

El protocol entre la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I s’anirà desplegant en futures dates amb noves accions. A més, també contempla la subscripció de convenis específics centrats en la realització d’activitats conjuntes, assessorament mutu i la realització de pràctiques en matèria de dades obertes i la reutilització d’informació en la Diputació Provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari