Educació i l'Ajuntament de Castelló planifiquen la segona fase d'Edificant

Educació i l'Ajuntament de Castelló planifiquen la segona fase d'Edificant
10/10/2019 -

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, s’han reunit per tal d’estudiar les necessitats dels centres que entrarien en la segona fase d’Edificant. Per als cinc espais, el consistori hauria de demanar la delegació de competències, un tràmit que se sumaria a les quatre ja demanades per als centres inclosos en la primera fase.

D’aquesta manera, la ciutat avançarà en la remodelació i construcció de noves infraestructures educatives per tal d’arribar “a tots els centres que ho necessiten, sempre segons un calendari que prioritzarà aquells en els quals les obres són més urgents”, ha confirmat Mezquita.

Segons el director general d’Infraestructures Escolars, Víctor García, “és important el treball coordinat amb els ajuntaments, i en el cas de Castelló, quant als primers centres que han entrat en Edificant, les tramitacions del consistori estan ja en marxa amb els fons que els hem assignat i ara s’iniciaran noves peticions per part de la Regidoria d’Educació per tal d’adherir noves actuacions dins d’Edificant”.

Així doncs, tal com han explicat en finalitzar la reunió, els centres que entraran en aquesta segona fase seran els CEIP Sant Agustí, Bisbe Climent, Mestre Artero, Antonio Armelles i Cervantes. En aquest últim, en concret, hi ha prevista una actuació per tal de millorar-ne la coberta, de la qual ja ha estat informada la comunitat educativa.

Aquests centres se sumen així als tres per als quals ja té delegades les competències el consistori: Vicent Marçà, Herrero i Elcano. Per als dos primers, la Regidoria d’Educació ja n’ha adjudicat la redacció del projecte d’obres, i està previst que licite l’estudi dels dos últims durant els pròxims mesos. Cal recordar que Educació de la Generalitat n’aporta els fons econòmics i que l’Ajuntament fa els tràmits de les obres. Amb aquesta finalitat, el departament del conseller Vicent Marzà ha adjudicat ja 15,2 milions d’euros per a la nova construcció de les tres escoles esmentades.

A més, de manera imminent se’n delegaran les competències a l’Ajuntament de Castelló i s’adjudicaran els fons per part d’Educació de la Generalitat per a la nova construcció del CEIP Mestre Canós, que superen els quatre milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari