El Consell aprova un conveni entre Igualtat i Habitatge per a facilitar l'accés a habitatges públics en lloguer a dones víctimes de violència de gènere

L’acord tindrà una vigència de quatre anys i podrà prorrogar-se dos més

El Consell aprova un conveni entre Igualtat i Habitatge per a facilitar l'accés a habitatges públics en lloguer a dones víctimes de violència de gènere
06/11/2020 -

El Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), per a facilitar l’accés a habitatges públics en lloguer a dones víctimes de violència de gènere i les seues famílies.

Aquest conveni es podrà dur a terme de manera individual o a través de projectes destinats a la integració, acompanyament i seguiment d’aquestes dones realitzats per ONG o altres entitats sense ànim de lucre. Cal tindre en compte que algunes d’aquestes dones procedeixen d’habitatges tutelats i ara passarien a emancipar-se a través d’un lloguer públic.

El conveni inclou el seguiment i acompanyament a les dones adjudicatàries d’aquests habitatges, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones, integrada en la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Es tracta d’habitatges públics titularitat de la Generalitat i gestionades per l’entitat, procedents d’entitats financeres o altres formes de col·laboració.

EVha oferirà a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives els habitatges segons les disponibilitats i necessitats, que s’analitzaran trimestralment en la comissió de seguiment i control, per a atendre les situacions d’urgència que puguen produir-se. Tots els habitatges hauran de complir les condicions i requisits d’habitabilitat.

Per la seua part, la Conselleria d’Igualtat serà l’encarregada de fer la proposta d’adjudicació en arrendament a EVha. Les dones proposades hauran de complir amb els requisits per a ser adjudicatàries d’habitatge de promoció pública.

Aquest conveni de col·laboració substitueix al subscrit el 29 d’agost de 2012, entre la Conselleria de Justícia i Benestar Social i l’Institut Valencià d’Habitatge, S.A hui EVha, i tindrà una vigència de quatre anys comptats a partir del dia de la seua subscripció. No obstant això, una vegada transcorregut aquest termini, podrà prorrogar-se per un únic nou termini de dos anys.

A més d’oferir trimestralment els habitatges a Igualtat, la Conselleria d’Habitatge mantindrà els 70 immobles que actualment té adjudicats a dones víctimes de violència de gènere reservats per a tal fi, de manera que quan, per qualsevol causa, els habitatges adjudicats es tornen a trobar disponibles, seran proposades de nou per a la seua assignació. A més, s’encarregarà de la gestió dels habitatges.

Per la seua part, la Conselleria d’Igualtat canalitzarà els informes i propostes de necessitat, així com les altres gestions necessàries per al compliment del conveni. També informarà els serveis municipals corresponents sobre la situació de la unitat familiar adjudicatària per al corresponent seguiment, acompanyament social i facilitar la seua inserció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari