El tancament perimetral i el toc de queda es prorroguen fins al 15 de gener a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig ha anunciat aquestes mesures i les excepcions contemplades per a la celebració de les festes nadalenques

El tancament perimetral i el toc de queda es prorroguen fins al 15 de gener a la Comunitat Valenciana

Encara que es fa un balanç “esperançador”, la “prudència” haurà de prevaldre, per la qual cosa el tancament perimetral i el toc de queda fins a les 00.00 hores de la Comunitat Valenciana es prorrogaran fins al 15 de gener com a mínim, segons acaba d’anunciar el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Això implica que no es podrà eixir ni entrar de la Comunitat Valenciana fins a aqueixa data, seguint amb l’aplicat des d’octubre. Sobre aquest tema, el president ha assenyalat que, “amb tota la prudència”, fa “un balanç esperançador del resultat a les restriccions de mobilitat i el toc de queda que comencem a l’octubre i hem vist un canvi de tendència positiu en les últimes setmanes per l’esforç de tots i totes, però cap relaxació és possible”.

“Tanmateix, això no s’ha acabat perquè desembre i gener seran mesos crítics per la grip, el fred i el major contacte social de les festes nadalenques”, ha continuat, per a afegir que “igual que renunciem a les nostres festes més grans, hem de ser madurs i evitar aglomeracions als carrers i a les cases”. “La nostra alegria ha de ser responsable perquè no volem lamentar-nos al gener i la pandèmia ens ha causat molt de dolor”, ha conclòs.

No obstant això, tant el president com la consellera Ana Barceló han anunciat que aquest confinament perimetral i el toc de queda tindran com a excepcions les festes nadalenques. Així, es podran realitzar desplaçaments a altres comunitats autònomes els dies 23, 24 (Nit de Nadal), 25 (Nadal), 31 de desembre (Nit de cap d’any) i l’1 de gener (Any Nou), sempre que siga per a acudir a residències habituals de familiars o afins. Així, no es permetran aquests viatges durant la nit i el dia de Reis, el 5 i 6 de gener.

Sobre aquest tema, Puig ha explicat que “ara no s’oferirà una documentació per a acreditar els viatges per a visitar a familiars o afins perquè no tenim competències per a això, però per descomptat cal justificar a on es va i en quines condicions”. “Les forces de seguretat actuaran com ja ho estan fent perquè, com en aquest pont, no hi haja viatges no permesos”, ha deixat clar.

Així mateix, fins al 15 de gener també es prorroga el toc de queda nocturn fins a les 00.00 hores, però de manera excepcional, aquest toc s’ampliarà fins a les 01.30 hores de la matinada els dies 24, 25, 31 de desembre i 1 de gener, “exclusivament per a tornar a casa”, ha insistit el president. Es podrà sopar en restaurants i bars en aqueixes dates fins a la 01.00 de la matinada, i immediatament s’haurà de tornar a casa per a estar a la 01.30, ha explicat Barceló.

Aquest anunci s’ha fet després de reunir-se hui la comissió interdepartamental d’actuació contra la pandèmia per a analitzar la situació de la pandèmia, així com la de l’oci nocturn, el toc de queda i el tancament perimetral en la Comunitat Valenciana. Una trobada que no es produïa des del 23 de març i que van acordar dimecres passat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el president, Ximo Puig, per a debatre les seues discrepàncies. Així mateix, ahir es va produir una altra reunió entre Puig, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i diversos experts i expertes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari