Enric Morera expressa que la Comunitat Valenciana és l'autonomia "on hi ha més estabilitat institucional"

El president de les Corts Valencianes fa balanç a Castelló de l’activitat parlamentària

Enric Morera expressa que la Comunitat Valenciana és l'autonomia "on hi ha més estabilitat institucional"
19/07/2021 -

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha fet aquest dilluns un balanç de l’activitat parlamentària, i ha assegurat que “som la comunitat autònoma on hi ha més estabilitat institucional“.

Entre els punts a destacar, Morera ha posat l’accent principalment en les cinc declaracions institucionals acordades per tots els grups parlamentaris, i els dos dictàmens de comissions d’estudi o investigació, relacionats amb la Prevenció dels Riscos d’Inundacions del Baix Segura en Matèria Territorial, Urbanística i Hídrica, i sobre els usos de temps per a impulsar polítiques concretes de racionalització dels horaris.

Quant als decrets llei, on Morera ha valorat el treball de les Corts Valencianes en plena pandèmia i la seua adaptació, ha destacat l’aprovació de la Creació de l’Il·lustre Col·legi Oficial d’Economistes de Castelló.

Per part seua, també els decrets llei validats, un total de 15, entre els quals ha destacat el règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció enfront de la Covid19 en els serveis socials valencians, així com l’aprovació del Pla Resistir, que inclou ajudes parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia.

També ha destacat l’aprovació de mesures extraordinàries dirigides a persones treballadores, empreses i persones treballadores autònomes per a pal·liar els efectes de la crisi derivada de la pandèmia per la Covid-19.

“Ens hem adaptat als moments de la pandèmia i a les restriccions sanitàries i hem fet el nostre treball, que és intens i extens, que dona certesa, claredat i suport als grups creatius”, ha expressat Morera.

TORRE LA SAL

El president de les Corts no ha deixat passar el tema de Torre La Sal després de ser preguntat pels periodistes, i és que el possible enderrocament de la zona afecta els veïns que viuen en ella. Segons Morera, “una cosa és l’explotació i una altra el domini marítim”, i ha expressat que és un tema que li “falta sensibilitat perquè a Madrid no hi ha platja”.

FINANÇAMENT AUTONÒMIC

El tema del finançament autonòmic també ha sigut un punt clau, per això l’ha valorat com “un tema que ens ha perjudicat molt, és una prova evident que no es compleix la llei per als valencians”.

“En aquest tema hem d’estar molt units. És necessari que es respecte la Constitució, perquè sense tindre recursos no podem fer tantes coses que depenen de la nostra economia”, ha continuat.

Per això, Morera ha demanat la unió de tots perquè es complisca la Constitució per la igualtat quant als recursos de les comunitats autònomes “i no fomentar la pobresa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari