L'equip de govern de la Diputació iniciarà els contactes amb l'oposició sobre els pressupostos de 2023 a la volta de les vacances

L'equip de govern de la Diputació iniciarà els contactes amb l'oposició sobre els pressupostos de 2023 a la volta de les vacances
21/07/2022 -

El president de la Diputació, José Martí, ha mostrat la disposició del seu equip de govern d’iniciar els contactes amb els grups de l’oposició al començament de setembre, de cara a l’elaboració dels pressupostos de la institució per a l’exercici de 2023. Martí convidarà als diferents grups a realitzar aportacions als nous comptes públics que, com les dels tres exercicis anteriors, «pretenem redactar en clau de consens». Es tracta d’un anunci al qual ja es va referir al final del ple ordinari corresponent al mes de juliol que es va celebrar dimarts passat dia 19.

En opinió del president, l’acord «és ara més necessari que mai, donades les dificultats a les quals han de fer front els ajuntaments per l’encariment general de preus que s’ha produït arran de la deriva inflacionista en la qual ha entrat l’economia mundial després de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia». Una situació que està originant que a vegades determinades licitacions queden desertes.

Martí és conscient de les dificultats del moment, encara que recorda que es produeixen l’any en què el pressupost vigent de 2022 destina a despeses corrents i a inversions les quantitats més elevades de la història de la Diputació: 30 milions per a obres amb el Pla #CastellóAvança a executar en dos anys, i 15 milions per a enguany a través del Fons de Cooperació que els ajuntaments reben de manera incondicionada i destinen al que consideren oportú. El president aclareix que la quantitat total que reben en aquest exercici els ajuntaments de la província a través del Fons de Cooperació són 21 milions perquè es dona la circumstància que la Generalitat Valenciana aporta 6 milions d’euros.

La voluntat de Martí és la de treballar per a aconseguir els màxims nivells de consens possibles, aprofundint en el desenvolupament dels quatre grans pactes proposats en el debat sobre l’estat de la província el passat 9 de novembre de 2021, o en uns altres que puguen considerar-se necessaris. Els eixos proposats en aquella sessió plenària van ser sobre aigua i infraestructures hídriques, transformació energètica, digitalització i carreteres.

Pacte de carreteres

Precisament, sobre aquest últim, el diputat de Carreteres, Santi Pérez, ha explicat l’equip de govern ja ha traslladat als grups de l’oposició la relació d’actuacions que serà necessari escometre en el període 2023-2030 en la xarxa provincial, arran dels informes elaborats pels tècnics del departament de la Diputació de Castelló, i que el que correspon és consensuar la calendarització d’eixes actuacions, atesa la urgència d’aquestes.

«L’objectiu és fer carreteres més amples, millorar el ferm i la senyalització horitzontal i vertical, en nom de la consecució dels majors nivells possibles de seguretat viària».

Un ambiciós pla de carreteres 2023-2030 en el qual l’equip de govern també està disposat a consensuar amb l’oposició la construcció de noves vies de comunicació, encara que adverteix que en aquests moments és complicat realitzar una estimació del seu cost perquè «requeriran una important planificació administrativa, ja que caldrà redactar els projectes i trobar el finançament que permeta executar les noves carreteres a mitjà i llarg termini». En aquest apartat es contemplarien diferents carreteres llargament reivindicades en el temps com la de Rossell a La Sénia o la de Navajas a l’encreuament de Novaliches en direcció Gaibiel, així com diferents variants com les de Benlloc, Vilar de Canes o Toràs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari