Les farmàcies podran notificar a Sanitat els casos positius de les proves d'antígens

Les oficines de farmàcia podran registrar en la base de dades de la Conselleria els casos positius a partir de test presencials

arxiu

Les farmàcies podran notificar a Sanitat els casos positius de les proves d'antígens
05/01/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un acord perquè les farmàcies de la Comunitat Valenciana puguen notificar els casos positius de les proves COVID-19 presencials d’antígens i registrar-los en la base de dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb el consentiment de les persones que se’ls han realitzat.

Així ho ha explicat el president després de la reunió de treball que ha mantingut en el Palau de la Generalitat amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual s’han abordat els detalls de l’acord que aquest departament ha aconseguit amb els col·legis oficials de farmàcia.

El responsable del Consell ha agraït la voluntat de col·laboració mostrada pels col·legis professionals en aquesta “causa comuna” de la lluita contra la pandèmia de COVID-19.

Les farmàcies que ho desitgen podran adherir-se voluntàriament a aquesta iniciativa, amb la qual es busca reduir l’actual pressió assistencial en l’Atenció Primària.

El test haurà de fer-se de manera presencial i, en el cas de ser positiu, l’establiment el comunicarà a Sanitat. El registre de dades personals per part de l’oficina de farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet al test ho desitge.

El procediment s’activarà en els pròxims dies, ja que, en l’actualitat, s’estan tancant els últims detalls tècnics de connexió de sistemes informàtics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari