Ferrando destaca la aposta de la Diputació per Europa en el cicle informatiu en línia sobre fons europeus per a ens públics i privats

170 persones, entre càrrecs electes i personal tècnic d’ens públics i privats, s’interessen per la gestió de projectes europeus dins del marc financer 2021-2017 i del programa Next Generation

Ferrando destaca la aposta de la Diputació per Europa en el cicle informatiu en línia sobre fons europeus per a ens públics i privats
19/02/2021 -

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, va participar ahir en el cicle informatiu ‘Fons Europeus 2021-2027’ organitzat pel centre Europe Direct de la Diputació de Castelló amb l’objectiu de donar a conéixer els objectius estratègics del nou període financer comunitari 2021-2027 i la línia pressupostària extraordinària Next Generation, habilitada per reactivar socioeconòmicament les regions d’Europa arran la pandèmia de la Covid.

Fins a 170 persones, entre les quals s’han trobat membres de la ciutadania, càrrecs electes, i personal tècnic d’entitats públiques i privades, així com d’ONGD i altres actors interessats, han atés aquesta primera sessió introductòria conduïda pel fundador i director d’Euradia Internacional, Ángel Adell.

L’expert en projectes europeus ha traslladat al fòrum que «cal presentar projectes adaptats als temps que estem» i ha destacat que «el repte actual a Europa és seguir sent competents i mantenir l’Estat del Benestar». Amb eixa finalitat, ha explicat Adell, l’UE s’ha marcat una sèrie d’objectius estratègics, com la descarbonització de l’economia, que motiven les línies pressupostàries de l’actual exercici econòmic i en els quals han d’encaixar les propostes de projectes, «que també hauran d’incloure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)», si volen resultar avaluats favorablement en aquest procés competitiu per captar finançament europeu.

En aquesta línia, Ferrando ha manifestat que «la Diputació té dissenyats i madurats ja diversos projectes per avançar en la doble transició ecològica i digital al nostre territori» i que fomenten «l’economia circular, l’economia social i un nou model energètic que aposta per l’energia verda i renovable». Igualment, el diputat d’Internacionalització ha fet constar que les línies estratègiques d’aquest període financer comunitari s’inspiren en els valors de «responsabilitat, solidaritat i cohesió que caracteritzen el projecte europeu des dels seus inicis».

Pròximes cites

El cicle informatiu ‘Fons Europeus 2021-2027’ organitzat pel centre Europe Direct de la Diputació de Castelló consta d’un total de quatre sessions. Durant les tres setmanes vinents, concretament els dijous en horari de 10 h a 12.30 h, es duran a terme les dirigides a grups d’interés específics.

Així el pròxim 25 de febrer, tindrà lloc el seminari web ‘Finançament europeu 2021-2027 per al sector públic’, el qual serà inaugurat pel president José Martí, mentre que el dijous 11 de març es parlarà sobre ‘Finançament europeu 2021-2027 per al sector privat’. El cicle es tancarà el 18 de març amb la formació titulada ‘Com preparar un projecte europeu. Consells per a l’èxit’.

Per a més informació i inscripcions a les sessions, poden fer arribar un correu electrònic a la direcció europedirectcs@dipcas.es i consultar el següent enllaç al web: https://europedirectcs.dipcas.es/es/acontecimientos/public/ver?id=37.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari