Ferri: “7.500 castellonencs tindran deduccions al lloguer gràcies a les noves polítiques fiscals del Consell"

El Síndic de Compromís en Corts afirma que “gravar als bancs amb habitatges buits i a les grans elèctriques permetrà desenvolupar més polítiques per a les persones”

Ferri: “7.500 castellonencs tindran deduccions al lloguer gràcies a les noves polítiques fiscals del Consell"
09/12/2020 -

“En un context com l’actual, en el qual necessitem més recursos per la sanitat pública, per una educació de qualitat i un reforç en les polítiques d’igualtat i socials era imprescindible impulsar una nova política fiscal en la qual les persones més riques, així com els bancs propietaris d’estoc d’habitatges buits i les multinacionals elèctriques, que s’estan enriquint encara més amb la crisi, aporten més perquè es beneficie la classe mitjana i treballadora. Per això, Compromís va plantejar uns canvis en la política fiscal del Consell que, finalment,se plasmarà en la Llei d’acompanyament als pressupostos de la Generalitat”. Així ho ha afirmat el síndic del grup Compromís en les Corts, Francesc Ferri, qui ha detallat que, “gràcies a aquesta nova línia política propiciada per Compromís, tota la ciutadania de Castelló i especialment les classes mitjanes i treballadores es beneficiaran amb mesures com a deduccions al lloguer i a l’autoconsum elèctric”.

El portaveu de Compromís en les Corts ha explicat que “concretament a les comarques de Castelló, la pujada per l’IRPF per les rendes de més de 140.000 euros afectarà únicament 589 persones, enfront dels prop de 270.000 declarants que hi ha a la província de Castelló”. Enfront d’aquest reduït nombre de persones que veuran incrementades les càrregues impositives, “les educcions al lloguer augmenten de manera considerable i prop de 7.500 persones es veuran beneficiades”.

Respecte a l’impost de grans patrimonis, que només hauran de pagar aquelles persones que tinguen més de 500.000 euros de patrimoni sense comptar amb la residència habitual, dels 270.000 declarants de Castelló només veuran modificades les seues obligacions tributàries 3.695 persones.

En el conjunt del País Valencià, detalla Ferri, permetrà recaptar entre 50 i 100 milions d’euros. “Perquè es facen una idea, 100 milions d’euros permetrien contractar 2.000 professionals mèdics o d’infermeria”.

Per part seua, la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, ha subratllat que els comptes de la Generalitat per a 2021 suposen un fort impuls per a “les nostres comarques”, ja que les inversions reals i les transferències ascendeixen a 146,1 milions, és a dir, un 7,3% més que en 2020 i representen un 2,5% per damunt del pes poblacional castellonenc”..En aquest sentit, Àlvaro ha posat en valor mesures dels pròxims pressupostos com l’aposta pel municipalisme, amb 5,7 milions del fons de cooperació, i altres 1,3 milions per a la lluita contra la despoblació en municipis de Castelló.

Així mateix, Àlvaro ha subratllat que els comptes, en matèria d’Igualtat i Polítiques Socials inclouen 10 milions per a atenció primària, 2,75 milions per a atenció primària de competència local i 12 milions per a atenció secundària. Finalment, la portaveu adjunta de Compromís ha destacat les inversions en Educació, amb 50 milions per a infraestructures educatives de 41 municipis de Castelló, inclosos els 2,2 milions i dos milions per als CRA Trescaire de Vilanova i de les Useres, respectivament, “que seran realitat l’any que ve”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari